Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


TENISAS
Kovotoja iš Radviliškio žada stebinti dar didesnėmis pergalėmis
Saulius Ramoška
Saulius Čirba

Septyniolikmetė tenisininkė Klaudija Bubelytė su treneriu Šarūnu Kulniu šiais metais buvo daug visko susiplanavusi. Aštuoniolikmečių turnyruose dalyvaujančiai radviliškietei treneris buvo sudėliojęs grafiką, pagal kurį moksleivė būtų pradėjusi pratintis prie moterų teniso.

„Norėjome, kad Klaudija grūdintųsi moterų turnyruose, planavome 50 proc. dalyvauti moterų, 50 proc. – jaunių turnyruose. Bet pandemija ir karantinas viską sujaukė – nedalyvavome nė viename moterų turnyre“, – apgailestavo Š. Kulnys.

Nepaisant sugriautų planų, šie metai Šiaulių Didždvario gimnazijos vienuoliktokei yra įsimintiniausi per jos dar neilgą sportininkės karjerą. Liepą Klaudija pirmą kartą tapo Lietuvos suaugusiųjų čempione, o nuo rugsėjo sėkmingai skynėsi kelią pasaulio jaunių teniso elito link – dalyvavo penkiuose jaunių turnyruose, iš kurių keturis laimėjo, o viename suklupo tik pusfinalyje.

Ar teniso pasaulyje skambės dar viena lietuviška pavardė šalia Ričardo Berankio? Treneris neskuba su pagyromis, tačiau į Tokijo žaidynių olimpinės pamainos sąrašą įtraukta jaunoji sportininkė dar prieš porą metų įrodė, kad auga nauja žvaigždė, kai prestižiniame baigiamajame Europos šešiolikmečių „Masters“ turnyre iškovojo trečią vietą.

2020 12 06 09:38
Spausdinti