Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ČEMPIONO DIENORAŠTIS
Kilometrų medžiotojas A. Sorokinas
Saulius Ramoška
Manto Stankevičiaus nuotr.
A. Sorokinas.

Vilnietis Aleksandras Sorokinas yra per parą toliausiai nubėgęs pasaulio sportininkas. Jis pasiekė ir daugiau įspūdingų rekordų.

A. Sorokino gyvenime būta daug atsitiktinumų, pakreipusių likimą naujomis vagomis. Iki pasaulio rekordų jį atvedė didžiausi lietuviški cepelinai, alus ir cigaretės. Dabar keturiasdešimtmečiam vilniečiui priklauso 24 valandų bėgimo pasaulio rekordas (309,399 km), pasaulio 100 mylių bėgimo rekordas (11 val. 14 min. ir 56 sek.) ir pasaulio 12 valandų bėgimo rekordas (170,309 km).

Tačiau iki to jis ėjo išgyvendamas vidines dramas, ne sykį ketinęs mesti bėgimą, netgi kuriam laikui paliko Lietuvą ir išvyko į užsienį uždarbiauti statybose.

Kai Aleksandrui buvo trylika, jo tėvas Sergejus, dabartinis baidarių ir kanojų irklavimo rinktinės treneris, pasiūlė išbandyti jo mėgstamiausią sporto šaką – baidarių ir kanojų irklavimą. Jam čia sekėsi – Aleksandras tapo jaunių čempionu, išbandė jėgas ir pasaulio čempionatuose. Tačiau patyrė peties traumą, dėl kurios teko stabdyti sportinę karjerą. „Jei ne trauma, nežinau, kaip viskas būtų nutikę. Galbūt būčiau prasimušęs į elitą, – svarstė sportininkas. – Traumą buvo įmanoma ir išgydyti, bet irklavimas man jau buvo nusibodęs, norėjau turėti daugiau pinigų, daugiau laisvės.“

2021 11 30 06:29
Spausdinti