Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


DVIRAČIŲ SPORTAS
Ant plauko pakibo Europos dviračių treko čempionatas Baltarusijoje: Lietuvos rinktinė į jį nevyks
Saulius Ramoška
Tomas Lukšys/Fotobankas
Treko dviratininkai.

Ketvirtadienį Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) vykdomasis komitetas priims sprendimą nesiųsti mūsų šalies dviratininkų rinktinės į Baltarusijoje rengiamą Europos dviračių treko čempionatą. Jis numatytas birželio 23-27 dienomis.

Dėl pastarųjų mėnesių įvykių Baltarusijoje ir ypač po neseno incidento, kai Baltarusija priverstinai nutupdė į Vilnių skridusį keleivinį lėktuvą, Europos šalių dviračių sporto federacijos pradėjo ignoruoti Baltarusijoje ketinamas rengti treko pirmenybes.

Vokietija ir Nyderlandai oficialiai pareiškė, kad jų dviratininkai Europos čempionate nedalyvaus.

Tokios pat pozicijos laikysis ir LDSF. „Sprendimas nevykti į Baltarusiją jau yra priimtas, tik ketvirtadienį vykdomasis komitetas jį oficialiai patvirtins", - Alfa.lt sakė šalies dviračių sporto federacijos prezidentas Darius Levickis.

Europos čempionate Lietuvos garbę turėjo ginti septyni sportininkai: Simona Krupeckaitė, Olivija Baleišytė, Vasilijus Lendelis, Svajūnas Jonauskas, Justas Beniušis, Miglė Marozaitė ir Laurynas Vinskas.

Ketvirtadienį dėl Europos pirmenybių Baltarusijoje sprendimą turėtų priimti ir Europos dviračių sporto sąjunga (UEC). Kol kas neaišku, ar jis bus atšauktas, ar perkeltas į kitą valstybę.

Tarsi nujausdamas, kas gali nutikti, D. Levickis prieš pusantro  mėnesio savo iniciatyva surengė nuotolinį susirinkimą, kuriame dalyvavo UEC prezidentas, taip pat Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Skandinavijos  šalių federacijų atstovai.

„Susirinkimo metu išsakiau nuogąstavimus dėl režimo Baltarusijoje, apie represijas prieš sportininkus. Bet UEC pasakė, kad čempionato neatšauks, nes nemato tam galimybių“, - pasakojo D. Levickis.    

Prieš virutalų susirinkimą D. Levickis pasitarė su Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija dėl galimybės Europos čempionatą surengti mūsų krašte.  Pasak LDSF vadovo, jei UEC nutartų žemyno pirmenybes perkelti į Lietuvą, ministerija prisidėtų. „Tačiau apie jokius konkretumus su ministerija nekalbėjome“, - pabrėžė D. Levickis.

Jo manymu, Europos dviračių sporto sąjunga, anksčiau nepriėmusi kardinalių sprendimų, įvarė save į kampą ir dabar bandys išplaukti. Ir greičiausiai nesėkmingai. „O mes savo namų darbus padarėme ir UEC dėl visko įspėjome. Būdami šalia mes geriau viską jaučiame nei Vakarų šalys“, - sakė LDSF prezidentas.

2021 05 26 15:07
Spausdinti