Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


SPORTO ISTORIJA
Pelenė su šautuvu
Saulius Ramoška

Prieš 20 metų auksinį šūvį paleidusi Daina Gudzinevičiūtė užsitikrino sau įrašą Lietuvos sporto istorijoje ir svarbų vaidmenį dabartyje

Lietuvos sporto istorijai rugsėjo 18-oji svarbi dėl dviejų įvykių. 1991 m. šalis buvo sugrąžinta į Tarptautinį olimpinį komitetą, o 2000-aisiais olimpine čempione tapo pirmoji nepriklausomai Lietuvai atstovaujanti moteris – D. Gudzinevičiūtė Sidnėjuje šaudymo į skriejančius taikinus rungtyje iškovojo aukso medalį.

D. Gudzinevičiūtė yra ir vyriausia Lietuvos olimpinė čempionė – jai tuomet buvo 34-eri.

„Esu skaičiavusi, kad mano gyvenimas keičiasi kas 12 metų. Nepamenu, kas buvo 1976-aisiais, tuomet mokiausi ketvirtoje klasėje. Bet 1988 m. pirmą kartą nuvykusi į Europos čempionatą laimėjau du aukso medalius. O po dvylikos metų pasirodžiau taip, kaip turbūt niekas nesitikėjo – laimėjau olimpinių žaidynių auksą. Mėgstu sakyti „laimėjome“, nes tai nėra mano vienos nuopelnas. Man padėjo daug žmonių, o pirmiausia – šviesaus atminimo treneris Vytautas Blonskis. Dar po 12 metų laimėjau Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento rinkimus“, – IQ žurnalui sakė D. Gudzinevičiūtė.

2020 07 08 16:03
Spausdinti