Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


ARTŪRAS KARNIŠOVAS
NBA šturmas
Saulius Ramoška
Scanpix
A. Karnišovas (dešinėje) ilgam įsitvirtino NBA.

Krepšininko Artūro Karnišovo kelias nuo Vilniaus „Statybos“ iki Čikagos „Bulls“

Kai 1994 m. A. Karnišovas dalyvavo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje, Čikagos „Bulls“ buvo ryškiausia lygos komanda, ką tik iškovojusi tris čempionų titulus iš eilės (ir dar tris nuskynė po dvejų metų pertraukos). A. Karnišovas galbūt slapta svajojo tapti jos žaidėju, tačiau likimas buvo negailestingas – visų laikų vieno talentingiausių Lietuvos krepšininkų neprireikė jokiai NBA ekipai.

Tačiau A. Karnišovas pateko ne tik į NBA, bet ir į Čikago „Bulls“. Šių metų balandį jis paskirtas „Bulls“ viceprezidentu, atsakingu už krepšinio operacijas. 49-erių A. Karnišovas tapo aukščiausio rango samdomu darbuotoju NBA klube. Virš jo – tik klubo savininkas ir ekipos prezidentas, kuris yra savininko sūnus.

Žodis „pirmasis“ A. Karnišovui labai tinka. Jis tapo pirmuoju Lietuvos krepšininku, kuris 1990 m. išvyko žaisti į NCAA. 2017-aisiais jis tapo pirmuoju lietuviu, gavusiu prestižines pareigas NBA klube – tapo Denverio „Nuggets“ komandos generaliniu direktoriumi. O šiemet paskirtas Čikagos „Bulls“ viceprezidentu tapo pirmuoju lietuviu, pasiekusiu aukščiausią samdomo darbuotojo postą NBA klube.

2020 05 07 17:53
Spausdinti