Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


ŠARŪNAS JASIKEVIČIUS
Kaip antrą kartą tapti žvaigžde?
Saulius Ramoška
Fotobankas
Be kompromisų.

Net ir geriausių krepšininkų karjera dažniausiai baigiasi nusivilkus sportininko aprangą. Tačiau Šarūnas Jasikevičius užsimojo trenerio poste pasiekti tų pačių aukštumų.

Emocingas, energingas, kovingas ir visuomet dėmesio centre – toks Š. Jasikevičius buvo krepšininkas, toks pat jis ir treneris. Ką tik Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio vietą iškeitęs į tokią pat „Barcelonos“ klube, Š. Jasikevičius įrodė, kad jo kaip žaidėjo geidę stipriausi Europos klubai dabar vertina ir trenerio talentą. Retai krepšinio žvaigždei pavyksta pasiekti pripažinimą pasibaigus sportininko karjerai.

Š. Jasikevičius vilkėjo „Barcelonos“, Tel Avido „Maccabi“, Stambulo „Fenerbahçe“, Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius, o pasibaigus stulbinamai karjerai buvo daug spėliojančių, ką jis veiks toliau. Užsienio žiniasklaida buvo įsitikinusi, kad vienas geriausių Europos įžaidėjų greičiausiai taps kurio nors klubo generaliniu direktoriumi kaip kitas praeityje Lietuvos rinktinės lyderis Artūras Karnišovas, dabar sėkmingai dirbantis NBA. Pasigirsdavo nuomonių, kad Šaras galbūt pasuks į verslą, investuos aikštelėje uždirbtus milijonus.

Tačiau krepšininko tėvas Linas Jasikevičius tokių kalbų teigė negirdėjęs: „Artėjant krepšininko karjeros pabaigai Šarūnas jau turėjo minčių apie trenerio darbą. Jis įdėmiai stebėdavo, kaip dirba Xavi Pascualis, Željko Obradovičius, Zmago Sagadinas, Aíto García Renesesas, Pini Gershonas. Iš jų sūnus pasiėmė labai daug. Juk įžaidėjas yra kaip treneris aikštelėje.“

2020 08 05 19:50
Spausdinti