Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


RIMTI REIKALAI
Reikia atvėsti
Balys Godauskis
Vyčio Snarskio pieš.

Lietuviai per 30 metų pagaliau išmoko gyventi oriai. Štai nuo aukšto dangoraižio Avulis šaukia: bėkite šen, būrai, į statybas dirbti paskubėkite. Ne, sako lietuviai, bėgti negalima, pirmiausia reikia atvėsti. Juk gyvename viena koja gerovės valstybėje, kurią valdo prezidentas, mokantis mus: jei žmogui yra numatyta darbo vieta, tai jokiu būdu negalima iškart pulti dirbti, pirmiausia reikia atvėsti.

Buvo toks ministras, metų metus sėdėjo gerai vėdinamame kabinete, o kai baigėsi ministravimo sutartis, kolegos surado jam kitą darbą. Tas nesusipratęs ministras į tą naują darbą būtų iškart ir nuėjęs, bet pribėgo mūsų puikusis prezidentas ir sako: stop, taip negalima, reikia bent metus atvėsti.

Jūs įsivaizduokite, jei pilietis, kuris kabinete su kondicionieriumi darbuodamasis nei prakaitavo, nei iš troškulio saulės atokaitoje alpo, privalo vėsintis visus metus, tai kiek prireiks metų, kol atsivėsins tautietis, skynęs braškes su pomidorais Ispanijoje? Arba kolūkyje traktorių vairavęs? O jei saulėtoje plynėje trinkeles klojęs? O jei metų metus studentavęs ir iš streso per egzaminus prakaitavęs? Kiek tokiems paprastiems žmonėms prireiks laiko atvėsti? 10 ar 20 metų. Mažiausiai.

Žurnalistai, sociologai, pramonininkai ir kiti nesusipratėliai stebisi, kodėl tiek daug lietuvių trainiojasi per dienas ir nesistengia įsidarbinti? Gal todėl, kad jau spėjo tiek prisidirbti, kad neišgali atvėsti.

2021 11 24 12:10
Spausdinti