Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


AUTOMOBILIAI
Ratai – mano tvirtovė
Ovidijus Lukošius
Gamintojai

Siaučiant COVID-19 automobilis gali būti vienintelė saugi vieta už namų sienų. Ovidijus Lukošius sėda į tokį, kuris kainuoja kaip butas sostinės centre.

Koronavirusas pakėlė automobilių vertę. Ne vien skaičiuojant pinigais, nes dėl infliacijos, augančių atlyginimų ir griežtėjančių saugumo bei ekologijos reikalavimų jie ir taip brangsta greičiau, nei kyla kainos Vilniaus užkandinėse po euro įvedimo.

Vasarą, kai dauguma lėktuvų buvo nutupdyti ant žemės, bet valstybių sienos kiek prasivėrė, daugelis grūdo mantą bei vaikus į automobilius ir leidosi Lietuvos, Latvijos ir Estijos keliais. Smogus antrai viruso bangai, vienintelis tikrai saugus būdas pasigrožėti savo miesto kalėdine egle – pro automobilio langą. Jokia nuodėmė nuvažiuoti šimtą kilometrų ir apsukti ratą aplink kito didmiesčio rotušę. Asmeninio automobilio statusui grasinusias žalumo, judumo ir dalijimosi idėjas tenka patraukti kiek į šoną. Kol bus paskiepyta didžioji žmonijos dalis ir išsisklaidys minios bei bendrų erdvių baimė.

Tad jei nevaržytų finansai ir skeptiškas požiūris į perdėtą prabangą, „Bentley Continental GT“ būtų tas automobilis, kuris sparčiai rinktų pliusus „už“ ir „prieš“ lentelėje. Neseniai vieną tokį išbandėme, tad viską matėme ir patyrėme iš labai arti.

2020 12 19 20:20
Spausdinti