Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KAIMYNAI
Vyriausybė uždraudė į Lietuvos erdvę įskristi Baltarusijos oro vežėjams
BNS
Scanpix
Paskutinis „Belavia“ lėktuvas Vilniaus oro uoste.

Vyriausybė trečiadienį uždraudė į Lietuvos oro erdvę įskristi Baltarusijos oro vežėjams. Draudimas įsigalioja nuo gegužės 27 dienos 3 val. nakties. 

Jis galioja pirmiausia valstybinei oro bendrovei „Belavia“, kuri pirmadienį pranešė jau sustabdžiusi skrydžius į Lietuvą. 

„Europos Vadovų Taryba priėmė labai aiškias išvadas, kur pasakė, kad Baltarusijos oro transporto bendrovėms turi būti uždrausta naudotis Europos Sąjungos oro erdve“, – posėdyje kalbėjo susisiekimo ministras Marius Skuodis. 

Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūra antradienį rekomendavo visoms Bendrijos bendrovėms vengti Baltarusijos oro erdvės. Savo ruožtu Lietuva viena pirmųjų nuo antradienio jau uždraudė atvykti į Lietuvos oro uostus ir išvykti iš jų, jeigu skrendama per Baltarusijos skrydžių erdvę. 

„Vis dėlto tranzitiniai skrydžiai šiuo metu Lietuvoje yra galimi, pavyzdžiui, iš Baltarusijos skrenda kažkas į kitą šalį ir kerta Lietuvą“, – pridūrė ministras. 

Bendrovės „Belavia“ skrydžių jau neįsileidžia Latvija, Ukraina, Švedija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Čekija.

Visi sprendimai priimti po to, kai sekmadienį Minsko oro uoste priverstinai buvo nutupdytas keleivinis „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių bei sulaikytas jame buvęs Baltarusijos opozicijos aktyvistas Ramanas Pratasevičius.

Vakarai pasmerkė tokį Baltarusijos režimo elgesį, taip pat ėmėsi skrydžių ribojimų lėktuvams, skrendantiems virš Baltarusijos. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 05 26 14:41
Spausdinti