Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


COVID-19
Vyriausybė ketina teikti Seimui siūlymą dėl sąmoningai apsisprendusiųjų nesiskiepyti nušalinimo nuo darbo
BNS
Fotobankas
I. Šimonytė.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad sąmoningai apsisprendę nesiskiepyti žmonės galėtų būti nušalinti nuo darbo, jeigu jiems dirbti nuotoliniu būdu yra neįmanoma.

Tokį siūlymą Vyriausybė ketina teikti Seimui.

„Aš esu linkusi siūlyti tokį sprendimą Lietuvos Respublikos Seimui, nes Vyriausybė tokio sprendimo priimti negali“, – spaudos konferencijoje žurnalistams trečiadienį sakė ministrė pirmininkė.

Vyriausybės pasitarime socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė patikino, jog tokia nuostata yra rengiama.

I. Šimonytė neįvardino, kokių specialybių nepasiskiepijusieji galėtų būti nušalinti nuo darbo.

„Yra darbai, kuriuos galima dirbti nuotoliu, ir tai nekelia problemų. Yra darbai, kurie yra kontaktiniai. Tai mes pirmiausia kalbėtume apie tuos darbus, kurie reikalauja kontakto su kitu žmogumi ir rizika yra didesnė“, – aiškino premjerė.

Ji pabrėžė, kad veiklas reikia vertinti „per riziką, kuri yra keliama kitiems asmenims“.

Vyriausybė pastaruoju metu siekia rasti naujų būdų padidinti skiepijimąsi nuo COVID-19, užsikrėtusių ir hospitalizuojamų žmonių skaičiams augant.

I. Ruginienė: neskiepytų darbuotojų nušalinimas turėtų neigiamų pasekmių

Premjerei pasiūlius, kad sąmoningai apsisprendę nesiskiepyti žmonės galėtų būti nušalinti nuo darbo, profesinės sąjungos teigia nematančios būtinybės imtis tokių drastiškų priemonių. 

Pasak Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkės Ingos Ruginienės, tokia tvarka dalį neapsisprendusių dėl skiepo žmonių nublokštų į „antivakserių“ pusę, o darbdaviams gali būti sunkiau rasti darbuotojų. 

„Taip išeina, kad ateinant pokalbiui dėl darbo pirmas klausimas bus, ar tu pasiskiepijai, ir pagal tai darbuotojas bus vertinamas. Atrodo ganėtinai keistai, matant besiskiepijančių skaičius. Tikrai nesame blogiausioje situacijoje, lyginant su Europos Sąjunga, kodėl reikia taip desperatiškai gąsdinti žmones, visiškai nesuprantama“, – BNS sakė I. Ruginienė.

Anot jos, būtų logiška, jei nepasiskiepijusiems žmonėms būtų apribotos kai kurios nebūtinos paslaugos, pramogos, o ne galimybė dirbti. 

Pasak jos, dalis nepasiskiepijusiųjų yra persirgę, be to, kai kurie kol kas negali to padaryti, nes dirba ilgas darbo valandas. 

„Šitos galimybės dar nesame apsvarstę, bet visus nepagrįstai dedame į „antivakserių“ grupę nesiaiškindami priežasčių. Nesuprantu, kas darosi su mūsų valdžia, galbūt reikėtų ieškoti kitų galimybių visą tai pasiekti“, – sakė I. Ruginienė. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 07 28 15:11
Spausdinti