Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VTEK: interesų nedeklaravo G. Kėvišas ir dar dešimt teatro darbuotojų
BNS
(BNS nuotr.).

Trečiadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nustatė, kad Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas G. Kėvišas pažeidė įstatymus, įpareigojančius deklaruoti viešus ir privačius interesus. Tokį patį pažeidimą padarė ir dešimt jo pavaldinių.

VTEK nustatė, kad dešimt vadovaujančias pareigas teatre užimančių darbuotojų interesų nedeklaravo nuo 2012-ųjų rugsėjo, t.y. beveik penkerius metus.
VTEK nustatė, kad dešimt vadovaujančias pareigas teatre užimančių darbuotojų interesų nedeklaravo nuo 2012-ųjų rugsėjo, t.y. beveik penkerius metus.
Šie asmenys - generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai ir meno reikalams Laima Vilimienė, Renginių organizavimo skyriaus vadovas Artūras Alenskas, Viešųjų pirkimų skyriaus vadovė Zita Lukšienė, Gamybinių dirbtuvių tarnybos vadovas Valdas Vėlyvis, Įrengimų tarnybos vadovas Darius Bačius, vyriausiasis administratorius bei Žiūrovų aptarnavimo tarnybos vadovas Audrius Kundrotas, Reklamos ir leidybos tarnybos vadovė Janina Stankevičienė, Personalo skyriaus vadovė Inga Navickienė, Meninės pastatymų tarnybos vadovas Viktoras Vyskupaitis ir vyriausioji buhalterė Sigita Laurinkevičiūtė. Iš viso komisija aiškinosi situaciją dėl vienuolikos asmenų, bet vienas iš jų įstaigoje nebedirba, dėl jo komisija sprendimą atidėjo kitam posėdžiui. „Visi jie deklaracijas pateikė tik šių metų balandį arba gegužę - VTEK jau atliekant tyrimą. Kai kurie iš šių vienuolikos darbuotojų dirba daugiau nei 10 metų, kai kurie - daugiau nei 20 metų“, - rašoma VTEK pranešime. VTEK pradėjo tyrimą dėl G. Kėvišo elgesio kontroliuojant, kaip interesus derina ir deklaruoja pavaldiniai. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 05 24 17:02
Spausdinti