Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VERSLAS IR POLITIKA
Verslo organizacijos traukiasi iš nacionalinio susitarimo
BNS
Fotobankas
Verslą vienijančios organizacijos nusprendė, kad joms nėra pakeliui su Vyriausybe.

Pagrindinės verslo organizacijos traukiasi iš prieš dvejus metus pasirašyto nacionalinio susitarimo su valdžia dėl reformų.

Jos teigia, kad pastarojo meto mokesčių pakeitimai buvo daromi skubotai, o verslo kvietimas grįžti prie dialogo liko neišgirstas.

„Matydami nepagarbą pasirašytiems susitarimams, socialiniams partneriams ir prisiimtiems įsipareigojimams, nevykstant dialogui, demonstruojant nenorą veikti kartu, ieškant subalansuotų sprendimų visoms valstybės pažangai reikalingoms reformoms, mes priversti trauktis iš Susitarimo dėl šalies pažangai būtinų reformų“, – rašoma penktadienį organizacijų išplatintame pranešime.

Pasak verslo atstovų, nors Vyriausybė įgyvendino įvairių šalies ekonomikai ir gyventojų gerovei būtinų reformų, dalis svarbių pokyčių neįvyko.

„Valdančioji dauguma ir vyriausybė neįvykdė struktūrinių reformų viešajame sektoriuje (mokyklų tinklas, universitetų jungimas, sveikatos reforma, etc.) ir buvo nueita lengviausiu keliu – didinami mokesčiai. Mūsų nuomone, tokia politika yra trumparegiška ir vedanti klaidingu keliu“, – teigia kreipimosi autoriai.

Tarp jų yra asociacija „Investuotojų forumas“ („Investors‘ Forum“), Lietuvos darbdavių konfederacija, Lietuvos pramonininkų konfederacija, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija, Lietuvos verslo konfederacija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 10 13:46
Spausdinti