Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KORONAVIRUSAS
Vasarį Lietuva gaus 200 tūkst. koronaviruso vakcinos dozių
BNS
Twenty20

Koronaviruso vakcinų tiekimas Lietuvai artimiausiais mėnesiais augs eksponentiškai, sako prezidento patarėjas Simonas Krėpšta. Anot jo, jau vasarį Lietuva gaus apie 200 tūkst. koronaviruso vakcinų dozių.

Jo teigimu, tiekimas išaugs Europos medicinos agentūrai patvirtinus bendrovės „AstraZeneca“ sukurtą vakciną. Planuojama, kad sprendimas bus priimtas penktadienį.

„Tai bus jau trečiasis gamintojas, kuris tieks vakcinas į visas ES šalis. Turint galvoje jau esamą tiekimą iš „Pfizer“ kompanijos, „Moderna“, tai reiškia, kad galima tikėtis, jog Lietuva jau vasario mėnesį gaus daugiau kaip 200 tūkst. vakcinų“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė S. Krėpšta.

„Antrąją vasario pusę jau bus toks vakcinų kiekis, kad kiekvieną dieną bus galima atlikti apie 10 tūkst. skiepų“, – pridūrė jis.

Pasak prezidento patarėjo, toliau vakcinų tiekimas Lietuvai augs eksponentiškai.

„Faktas tas, kad vakcinų gavimas į ES šalis iki vasaros augs eksponentiškai. Matome sausio mėnesio skaičius, iš viso Lietuva iš dviejų gamintojų gavo apie 110 tūkst. vakcinų. Bet vasarį, matome, augimas jau yra du kartai, ir labai tikėtina, kad ir kovą, balandį, gegužę tas augimas bus eksponentinis“, – sakė S. Krėpšta.

„Jeigu galima taip pasakyti – dabar mes vakcinuojame ir judame pirma pavara, tai panašu, kad vasario mėnesį vakcinavimo mašina įjungs antrą ir taip toliau“, – tvirtino jis.

Prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau yra sakęs, kad Lietuvoje iki vasaros vidurio nuo COVID-19 turėtų būti paskiepyta apie 70 proc., arba apie 2 mln., šalies gyventojų.

G. Nausėdos teigimu, šio tikslo nepakeis ir farmacijos bendrovės „AstraZeneca“ žinios apie mažesnį, nei planuota, vakcinos Lietuvai tiekimą.

Praėjusį mėnesį ES gyventojai pradėti skiepyti „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina, o sausio pradžioje patvirtinta bendrovės „Moderna“ vakcina.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 28 08:47
Spausdinti