Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


„Valstiečių žaliųjų“ frakciją palieka D.Šakalienė
BNS
(Vidmantas Balkūnas nuotr.).

Seimo narė Dovilė Šakalienė nusprendė palikti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakciją Seime. Ji paskelbė apie perėjimą į Liberalų sąjūdžio grupę.

Ji sakė nusivylusi „valstiečių“ pozicija dėl vaiko teisių apsaugos reformos ir supratusi, kad „vertybės skiriasi šviesmečiais“. „Įstrigo vaiko teisių reforma ir aš supratau, kad tai, ką aš parašiau valstiečiams, visas minkštąsias socialinės politikos priemones, ir smurto įveikimo reformą, tai buvo, tikiu, geri norai politinės kampanijos metu, bet tai įstrigo. Ir šiandien darbotvarkėje nebus naujo Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo, naujo, modernaus, progresyvaus“, – BNS ketvirtadienį Seime sakė D.Šakalienė. „Aš nelabai matau prasmės būti su žmonėmis, su kuriais mano vertybės skiriasi šviesmečiais“, – pridūrė parlamentarė. Iki šiol Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijoje buvo 57 parlamentarai, Liberalų sąjūdžio – 13. D.Šakalienė nėra partijos narė, bet į Seimą pateko su „valstiečių“ sąrašu. Ji turi psichologijos išsilavinimą, anksčiau daugiau kaip dešimtmetį dirbo Žmogaus teisių stebėjimo institute.

Valstiečiai piktinasi

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad parlamentarė Dovilė Šakalienė pasielgė labai negarbingai, iš „valstiečių“ frakcijos pereidama pas liberalus. Parlamento vadovas žadėjo inicijuoti pataisą, kuri ribotų galimybę pagal sąrašą išrinktiems Seimo nariams pereiti į kitas frakcijas. „Ji pasielgė labai negarbingai, labai negarbingai, nes ji rinkimuose naudojosi tik „valstiečių“ pinigais, visai reklamai ir visiems važinėjimams. Už ją visur buvo sumokėta, todėl mes inicijuosime rinkimų įstatymo pataisą, kuri apribos galimybę išrinktiems pagal sąrašą Seimo nariams tapti laisvaisiais agentais ir kaip krepšininkams keliauti iš komandos į komandą. Jos pasirinkimas yra labai negarbingas jos pačios atžvilgiu“, – sakė V.Pranckietis.
Už ją visur buvo sumokėta, todėl mes inicijuosime rinkimų įstatymo pataisą, kuri apribos galimybę išrinktiems pagal sąrašą Seimo nariams tapti laisvaisiais agentais ir kaip krepšininkams keliauti iš komandos į komandą.
Klausiamas, ar D.Šakalienės pasitraukimas gali būti susijęs su „valstiečių“ inicijuota Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos, kuri ji yra pavaduotoja, pertvarka, V.Pranckietis atsakė: „Manau, kad perėjimas susijęs su asmeninėmis ambicijomis, kurios išlipa virš pačios Seimo narės“. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ragina pas liberalus perėjusią Seimo narę Dovilę Šakalienę atsisakyti parlamentaro mandato. „Aišku, Seimo nariai, kurie ateina į rinkimus su tam tikromis partijomis, jie turi dėti mandatus ir atitinkamai leisti dirbti kitiems“, – BNS ketvirtadienį sakė partijos lyderis Ramūnas Karbauskis. „Valstiečiai“ išplatintame pranešime paragino „pagal partijos rinkimų sąrašą daugiamandatėje apygardoje išrinktą Seimo narę Dovilę Šakalienę atsisakyti Seimo nario mandato“. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 06 15 13:20
Spausdinti