Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


LAISVĖS DVASIA
V. Landsbergis: Lietuva negali kapituliuoti
BNS
Šarūnas Sabaitis
Fotobankas
Vytautas Landsbergis.

Stiprėjant revanšistinėms nuotaikoms Rusijoje, Lietuva turi išsaugoti laisvės dvasią ir neprarasti valios gintis, sako pirmasis Lietuvos vadovas po nepriklausomybės atkūrimo Vytautas Landsbergis.

„Jūs įkūnijate tą dvasią, kuri nelinkusi kapituliuoti ir žlugti. Palaikykite ją, neškite ją per Lietuvą, per visus gyventojų sluoksnius ir ypatingai – jaunimui. Lietuva negali kapituliuoti, – Seime susirinkusiems 1991-ųjų sausio Laisvės gynėjams sakė V. Landsbergis.

Pasak jo, sausio 13-oji buvo suteikusį viltį, kad „stalininė blogio imperija su sostine Kremliuje“ sužlugs, tačiau tai neįvyko ir šiuo metu ravanšistinės jėgos Rusijoje siekia atkurti turėtą imperiją.

„Karas ir žmonių mirtys jiems geriau negu taika ir santarvė. Žinokime, kokį kaimyną turime rytuose ir net iš aneksuotojo Karaliaučiaus pusės. Dvigalvę ir dviuodegę Rusijos ir Baltarusijos sąjunginę valstybę, kuri bet kada gali būti paleista kaip replės mūsų traiškyti“, – pabrėžė V. Landsbergis.

„Sausio 13-ąją nesutraiškė, sulūžo caro replės, bet plaukuotos rankos toliau niežti ir turime būti viskam pasirengę“, – pridūrė jis.

V. Landsbergis taip pat ragino nenuleisti rankų ir toliau priešintis Baltarusijoje statomai Astravo atominei elektrinei.

„Atrodytų nėra pasaulyje kitos šalies, kuri po sovietų agresijų būtų Lietuvai tokią bjaurastį padarius kaip Baltarusija Astrave. Ir už ką, kuo Lietuva nusidėjo sesei Baltarusijai? Bet čia būtume neteisūs, kažin ar bėra ta sesė Baltarusija, ar supančiota, suvystyta, sumulkinta jau padaryta tik priedėliu prie imperijos“, – sakė V. Landsbergis.

Jo teigimu, Lietuva turi nepamiršti,  kur yra „tikrasis agresorius ir blogio šaknys“, demonstruoti ištvermę ir ryžtą nesitraukti net tada, jei bus sakoma, kad viskas pralaimėta.

„Jau prasideda tokios kalbos net pačios Lietuvos valdžioje. Štai tokio nusistatymo neturi būti. Turime stovėti iki galo, turime nepriimti purvinos energijos, nemokėti savo pinigais už tą virvę, ant kurios mus pakars“, – pabrėžė V.Landsbergis.

„Ir tegul dievas sprendžia, kur ir kam ateis bankrotas bei žlugimas. Tegul Lietuva nežlunga nors dvasiškai“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 13 11:23
Spausdinti