Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VYRIAUSYBĖ
V. Čmilytė-Nielsen: koalicijos partneriai yra iš principo sutarę dėl ministrų
BNS
Fotobankas
A. Armonaitė, V. Čmilytė-Nielsen, I. Šimonytė ir G. Landsbergis.

Valdančiosios koalicijos partneriai iš principo jau sutarė dėl ministerijų pasiskirstymo, o visi kandidatai bus paskelbti vienu metu vėliau šią savaitę, pirmadienį pranešė liberalų lyderė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Iš principo esame apsisprendę, tačiau esame sutarę, kad pernelyg anksti atskirų pavardžių neminėsime, kaip ir sričių pasiskirstymo, o kai visos pavardės bus aiškios kaip ir visos sritys, jos bus paviešintos“, – LRT radijui pirmadienio rytą sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Vienu ypu padarysime pareiškimą apie ministrų pavardes (...). Gali atsitikti taip, kad iki šios savaitės pabaigos tai jau taps vieša“, – pridūrė Liberalų sąjūdžio vadovė.

Vėliau pirmadienį V. Čmilytė-Nielsen žurnalistams Seime patvirtino, kad „preliminariai derybos yra baigtos“ ir laukiama Prezidentūros atsakymo.

„Tarp trijų partijų esame išsidėlioję ir atsakomybės sritis, preliminariai derybos yra baigtos. Dabar laukiame Prezidentūros atsakymo“, – teigė Seimo pirmininkė.

Pagal koalicijos susitarimą, konservatoriai deleguoja premjerę Ingridą Šimonytę ir devynis ministrus, Laisvės partija turės tris ministrus, o Seimo pirmininko poziciją gavęs Liberalų sąjūdis deleguos du ministrus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 16 08:19
Spausdinti