Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


COVID-19
V. Čmilytė-Nielsen: dėl griežtesnių draudimų asmenims be imuniteto dar reikėtų diskutuoti
BNS
Fotobankas

Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad dar reikėtų diskutuoti, kokie draudimai turėtų galioti imuniteto koronavirusui neturintiems asmenims.

„Manyčiau, kad klausimas dėl viešojo transporto ir gydymo įstaigų yra tikrai diskutuotinas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė ji.

Vyriausybė trečiadienį planuoja svarstyti nutarimo projektą, pagal kurį numatoma, kad nuo COVID-19 nepaskiepyti, nepersirgę ar neigiamo testo rezultato neturintys asmenys nuo rugsėjo vidurio galėtų apsipirkti tik nedidelėse parduotuvėse, jiems užsivertų renginiai, viešojo maitinimo įstaigos, ligoninės ir kitos paslaugos. Jie negalėtų keliauti viešuoju transportu.

„Turime suprasti, kad ruduo nebus lengvas, ir kuo didesnė dalis žmonių bus pasiskiepiję, tuo mažesni ribojimai laukia mūsų visuomenės“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Tikrai kviečiu būti visus atsakingais, atsakingai ruoštis rudens sezonui, kai visi tikimės, kad mūsų vaikai grįš į mokyklas, į darželius, studentai grįš į universitetus ir galėsime gyventi kuo normalesnį gyvenimą. Tad, be jokios abejonės, reikia, kad kuo didesnė dalis Lietuvos gyventojų būtų pasiskiepiję“, – teigė ji.

Kita vertus, Seimo vadovė tvirtino, kad dėl konkrečių žmonių skatinimo, raginimo priemonių dar reikėtų padiskutuoti.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį Seime žurnalistams sakė, kad sprendimą dėl ribojimų imuniteto neturintiems asmenims Vyriausybė priims trečiadienį. Ji nekomentavo, ar praėjusią savaitę apsvarstyti siūlymai gali būti pakeisti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 08 10 11:09
Spausdinti