Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


LSDP
V. Blinkevičiūtė: svarbiausias darbas – pergalė savivaldos rinkimuose
BNS

Socialdemokratų partijos (LSDP) rinkimus laimėjusi europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė (61 metų) sako, kad svarbiausias laukiantis darbas – pergalė savivaldos rinkimuose.

„Pagrindiniai darbai tai, žinoma, komandos suformavimas ir neatidėliotinas darbas – pergalė savivaldos rinkimuose. Koncentruosimės visi bendrai į savivaldos rinkimus, kad atlieptume žmonių lūkesčius“, – spaudos konferencijoje sekmadienį sakė išrinktoji LDSP pirmininkė.

„Mano kaip būsimosios pirmininkės pagrindinis tikslas iš tikrųjų yra susigrąžinimas rinkėjų ir žmonių pasitikėjimo mūsų Socialdemokratų partija. Mes iš tikrųjų ne kartą esame parodę, kad gebame dirbti, priimti sprendimus kaip rimta kairioji partija Lietuvoje“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Sekmadienį, preliminariais duomenimis, V. Blinkevičiūtę palaikė apie 56 proc. rinkimuose dalyvavusių partijos narių, o europarlamentarą Juozą Oleką – apie 44 proc.

Savo varžovą rinkimuose V. Blinkevičiūtė sakė kviečianti prisijungti prie savo pavaduotojų.

Naujoji socialdemokratų vadovė žada siekti, jog partija būtų vieninga, o sprendimai būtų priimami įsiklausant vienam į kitą.

„Norėčiau, kad mes visi būtume vieningi, kad girdėtume vienas kitą, kad įsiklausytume į vienas kitą, kad iš tikrųjų dirbtume kaip viena didelė ir graži šeima, kad priimtume tuos sprendimus visi kartu kaip galima labiau išdiskutavę, kad būtų išgirstas kiekvienas mūsų partijos bičiulis, kur jis begyventų, ką jis bedirbtų, kokias pozicijas jis užimtų“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Naujoji LSDP vadovė sakė matanti šią partiją kaip atstovaujančią žmonėms, siekiantiems darbuotojui palankių darbo sąlygų, šeimoms, norinčioms suteikti vaikams gerą išsilavinimą nepriklausomai nuo tėvų pajamų. Taip pat, jos teigimu, socialdemokratų rinkėjas yra žmogus, kuriam rūpi žmogaus teisės ir lygios galimybės visiems žmonėms.

„Mes turime labai aiškiai pasakyti, kokios yra mūsų socialdemokratinės vertybės ir jas drąsiai atstovauti, nieko neslepiant ir nevyniojant į vatą“, – kalbėjo ji.

V. Blinkevičiūtė teigė, kad opozicijoje dirbdama Socialdemokratų partija ir toliau bendradarbiaus su kitomis opozicinėmis partijomis, tačiau nemato poreikio jungtis į bendrą opozicinę koaliciją.

„Pagal tai, kokia šiuo metu yra situacija, kaip bendradarbiauja tarpusavyje tiek „valstiečiai“, tiek „darbiečiai“, tas mūsų, socialdemokratų, tikrai netenkina. Nes kol kas jų ta opozicinė koalicija neatrodo rimta. Man rodos, jie tarpusavyje labai dažnai neranda bendrų sutarimų. Mums tai būtų visiškai nepriimtina“, – kalbėjo ji.

Visuotiniuose pirmininko rinkimuose dalyvavo daugiau nei 7,9 tūkst. socialdemokratų arba apie 52 proc. partijos narių.

LSDP pirmininko rinkimų komisija galutinius rinkimų rezultatus tvirtins gegužės 14 dieną, o pareigas išrinktoji partijos pirmininkė pradės eiti gegužės 29 dieną, tądien rengiamas ir partijos suvažiavimas.

Sausį sulaukęs partijos narių kritikos dėl blogų Seimo rinkimų rezultatų iš LSDP vadovų pasitraukė parlamentaras Gintautas Paluckas.

Opozicijoje dirbanti Socialdemokratų partija yra didžiausia Lietuvoje, ji turi daugiau nei 16,5 tūkst. narių. Seime jai atstovauja 13 politikų. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 05 09 20:32
Spausdinti