Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


KORONAVIRUSAS
Užsikrėtimo atvejų Lietuvoje padaugėjo iki aštuonių
BNS
Edvardas Blaževič
Greitoji pagalba.

Nustatytas dar vienas koronaviruso atvejis vyrui, grįžusiam iš Italijos, jis izoliuotas Vilniuje, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Kiek anksčiau šeštadienį patvirtintas naujas koronaviruso atvejis, jis nustatytas Kretingos gyventojui Klaipėdoje.

„Šiandien, kovo 14 dieną, Lietuvoje patvirtintas dar vienas koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejis“, – teigiama pranešime. Pranešama, kad vyras grįžo iš Italijos. Jis šiuo metu izoliuotas ir gydomas Santaros klinikose.

Tai jau aštuntasis koronaviruso atvejis Lietuvoje. Ryte buvo patvirtintas dar vienas atvejis Klaipėdoje. 

„Taip yra patvirtintas atvejis, daugiau informacijos turėtų pateikti ligoninė“, – BNS sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Feisbuke meras nurodė, kad į Kauno universitetinę ligoninę atvežtas virusu užsikrėtęs jaunas kretingiškis, grįžęs iš Danijos.

„Tai – jaunas studentas, Kovo 10 dieną parskridęs iš Danijos į Lietuvą, o iš Vilniaus jau keliavęs autobusu, tad rizikos faktorių, turint omenyje galimų kontaktų gausą, gana daug“, – skelbia meras.

Pasak V. Grubliausko, jaunuolis jaučiasi gerai ir linki jam pasveikti. Anot jo, iš Klaipėdos į Vilnių išsiųsti naujausi 11 mėginių, tyrimų rezultatų tikimasi apie vidurdienį.

Dėl koronaviruso grėsmės šalyje paskelbta ekstremali situacija, dviem savaitėms sustabdytas ugdymo procesas, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigų veikla, uždrausti vieši renginiai uždarose patalpose, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.

Lietuvos Vyriausybė šeštadienį pranešė atnaujinanti Europos Sąjungos vidinių sienų kontrolę su Latvija ir Lenkija. Vyriausybė taip pat spręs dėl karantino įvedimo šalyje.

Pasaulyje registruota daugiau nei 145 tūkst. susirgimų COVID-19, 5,5 tūkst. žmonių mirė, beveik 72 tūkst. pasveiko. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 14 10:45
Spausdinti