Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KORUPCIJA
Tyrime dėl galimos korupcijos Biržų savivaldybėje – buvęs Seimo narys V. Rinkevičius
BNS
Fotobankas
V. Rinkevičius.

Tyrime dėl galimos korupcijos Biržų savivaldybėje įtarimai pateikti ir buvusiam Seimo nariui valstiečiui Viktorui Rinkevičiui.

Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė penktadienį BNS patvirtino, kad vienas iš penkių įtariamųjų yra V. Rinkevičius.

Jam pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba organizavimo.

V. Rinkevičius buvo 2016–2020 metų kadencijos Seimo narys, į parlamentą pateko pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą. Į Seimą jis taip pat buvo išrinktas 2000–2004 ir 2004–2008 metais. 2011–2016 metais ėjo Biržų rajono savivaldybės tarybos nario pareigas.

Kaip skelbė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), teisėsauga įtaria, kad tuometis Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorius Vidas Eidukas, būdamas konkursų komisijos nariu, galbūt neteisėtai veikė su buvusiu Seimo nariu siekdami, kad konkretus asmuo būtų paskirtas į vienos seniūnijos seniūno ar seniūno pavaduotojo pareigas.

Pasak STT, tokiu būdu galėjo būti „diskredituotas valstybės tarnautojo vardas, sumenkinta Biržų rajono savivaldybės administracijos reputacija, sukurta savivalės, įstatymų nepaisymo ir nepotizmo sistema atrankose į valstybės tarnybą“.

Dėl to, teisėsaugos teigimu, Biržų rajono savivaldybės administracija, Valstybės tarnybos departamentas bei konkursuose dalyvavę pretendentai galėjo patirti didelę neturtinę žalą.

STT atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo Biržų rajono savivaldybėje, įtarimai pateikti penkiems asmenims, tarp jų – ir merui Vytui Jareckui.

„Šiuo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad Biržų rajono savivaldybės meras Vytas Jareckas ir buvęs Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorius, veikdami bendrininkų grupėje, galbūt neteisėtai siekė savivaldybės įsteigtos viešosios įstaigos direktoriaus atleidimo iš pareigų ir kito asmens paskyrimo į šias pareigas“, – rašoma STT pranešime.

V. Jareckui įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl galimo kyšininkavimo, buvusiam savivaldybės administracijos direktoriui V. Eidukui – dėl galimo kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

R. Karbauskis: teisėsaugos įtarimus nariams LVŽS vertins, kai turės daugiau informacijos

LVŽS įtarimų korupcija sulaukusių partijos narių veiksmus vertins, kai turės daugiau informacijos, sako šios partijos pirmininkas.

„Mes neturime jokios papildomos informacijos apie tai, kas ten yra, todėl dar negalime vertinti. Kai žinosime, padėtį įvertinsime. Tų istorijų, kurios sietos su V. Rinkevičiumi buvo daugiau, bet jos visą laiką nepasitvirtindavo. Nežinau, kaip šį sykį bus“, – penktadienį BNS sakė Ramūnas Karbauskis.

„Mes atsakingai žiūrime į tuos dalykus. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos žmonių labai retai būna kokiuose nors korupcijos atvejuose, apie kuriuos šnekama, ir dar, atrodo, nebuvo tokio atvejo, kuris būtų patvirtintas, kad žmogus, kuris buvo mūsų sąjungoje reikšmingas atstovas, kad būtų nuteistas. Kaltinimų yra buvę, bet jie po to nepasitvirtina“, – teigė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 26 11:11
Spausdinti