Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARANTINAS
Turintys sveikatos problemų Lietuvos gyventojai bus parskraidinti iš Londono į Rygą
BNS
Pixabay

Sveikatos problemų turintys Lietuvos gyventojai gruodžio 28 dieną bus parskraidinti iš Londono į Rygą, trečiadienį pranešė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Lietuva, Latvija ir Estija savo piliečiams pargabenti iš Jungtinės Karalystės numato skirti vieną lėktuvą. „Sutarėme, kad bus bendras skrydis gruodžio 28 dieną. Grąžinamus žmones koordinuos trys ambasados“, – sakė G. Landsbergis.

Jis pabrėžė, kad šis skrydis bus humanitarinis. „Sudaromas grąžinamų žmonių sąrašas pirmiausia atsižvelgiant į sveikatos aplinkybes, į ypatingą susiklosčiusią tų asmenų situaciją“, – teigė ministras.

Anot jo, pagalbos grįžti į Lietuvą gali tikėtis asmenys, kuriems negrįžimas reikšmingai pakenktų sveikatai. Tačiau tai nėra vienintelis galimas kriterijus. Pasak G. Landsbergio, bus atsižvelgiama į individualias aplinkybes.

Lietuva, Latvija ir Estija lėktuve esančių vietų skaičių pasidalijo po lygiai – po 48. Jeigu kuri nors valstybė neužpildys savo kvotos, atlikusios vietos bus perdalytos kitoms.

Už parskraidinimą reikės susimokėti, kainą nustatys aviavežėjas. G. Landsbergis teigė, kad iš Rygos Lietuvos gyventojai bus organizuotai parvežti į tėvynę. „Grįžusiesiems galios taisyklės, kurios taikomos Didžiajai Britanijai, tai yra ne senesnis kaip 48 val. neigiamas testas arba dešimties dienų saviizoliacija“, – sakė jis.

Po Kalėdų Baltijos šalių užsienio reikalų ministrai planuoja pradėti diskusijas dėl komercinių skrydžių su Jungtine Karalyste atnaujinimo nuo sausio 1-osios. „Neatmetu galimybės, kad tie skrydžiai bus atnaujinti“, – sakė G. Landsbergis. „Pirmiausia turime sutarti trišaliame kontekste, nes mūsų atveju uždarymas-atidarymas veikia tik kartu“, – pabrėžė jis.

Lietuvoje nuo pirmadienio ryto iki metų pabaigos Vyriausybės sprendimu įsigaliojo draudimas keleiviniais lėktuvais atvykti iš Jungtinės Karalystės dėl šioje šalyje plintančios koronaviruso atmainos. Krovininiai skrydžiai nestabdomi.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 23 11:53
Spausdinti