Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


Trumpa šlovės akimirka
IQ

Po pirmojo Seimo rinkimų turo atrodė, kad rinkėjai patikėjo naujausiais Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderiais, ir drąsus Gabrieliaus Landsbergio komandos eksperimentas naujus veidus siųsti į vienmandates apygardas pasiteisins.

Tačiau antrajame ture Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatai konservatorius sutriuškino ne tik Kaune ar Panevėžyje, bet ir Vilniuje, kur valstiečių atstovai laimėjo abi dvikovas, o dar du mandatus sostinėje atėmė Aušra Maldeikienė ir Linas Balsys.

Gerokai prieš rinkimus G. Landsbergio komandos strategija kėlė abejonių krikščioniškajam partijos sparnui, kurio atstovai, neabejotina, sieks revanšo. Andriaus Kubiliaus oponentę radikaliojo sparno lyderę Ireną Degutienę greičiausiai pakeis Žygimantas Pavilionis. Jis sėkmingai pasirodė anksčiau šios partijos senbuvės sostinės Naujamiesčio apygardoje.

Netrukus turėtume sulaukti G. Landsbergio oponentų partijoje viešų raginimų jaunąjį lyderį prisiimti atsakomybę už prastus Seimo rinkimų rezultatus, kurie galėjo būti ir tragiški, jei ne buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio korupcijos skandalas, pridėjęs konservatoriams dešiniųjų elektorato balsų.

Ž. Pavilionis turi ambicijų 2019 m. siekti Lietuvos prezidento posto, todėl jam reikia labiau pastebimos pozicijos – išstūmęs G. Landsbergį iš partijos pirmininko posto jis taptų ir Seimo opozicijos lyderiu, jei konservatoriai netaps valdančiosios daugumos dalimi.

2016 11 10 21:25
Spausdinti