Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Talino centre policija mirtinai sužeidė peiliais mojavusį vyriškį
BNS
(Pixabay nuotr.).

Peiliais ginkluotas asmuo Talino senamiestyje buvo pašautas policijos, nes nereagavo į pareigūnų nurodymus. Vyras buvo išvežtas į ligoninę ir vėliau mirė.

Pasak policijos departamento atstovės spaudai Marie Aavos, 11 val. 10 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, pareigūnams buvo pranešta, kad Harju gatve Laisvės aikštės link eina peiliais besišvaistantis vyriškis. „Žmonės labai išsigando ir paskambino į krizių centrą“, – sakė M. Aava. Policijai atvykus į įvykio vietą, pareigūnai pareikalavo to vyro padėti peilius ir sustoti. Tačiau basas vyriškis į šį nurodymą nereagavo. „Antrąkart pakartojusi šį reikalavimą policija buvo priversta paleisti įspėjamųjų šūvių į orą. Po to tas vyras vėl nepakluso policijos reikalavimui ir su peiliais rankose patraukė policijos link. Policija panaudojo tarnybinį ginklą, kad jį sustabdytų“, – sakė ji laikraščiui „Postimees“.
Iš viso pareigūnai paleido tris šūvius, o tas vyriškis nugriuvo ant grindinio.
Iš viso pareigūnai paleido tris šūvius, o tas vyriškis nugriuvo ant grindinio. Sužeistas vyriškis buvo pristatytas į ligoninę, tačiau apie 12 valandą jis mirė. Vienas jaunuolis, tapęs įvykio liudininku, „Postimees“ sakė matęs, jog peilius abiejose rankose laikęs vyras ėjo Harju gatve Laisvės aikštės link. Ant jo kaktos buvo užrašyta „Loll“ (Kvailys), o ant jo kaklo buvo užrišta virvė. Kitas liudininkas laikraščiui sakė, kad tas vyras buvo basas. Anot „Postimees“ žurnalistų, šalia įvykio vietos tebestovi keli policijos automobiliai ir greitosios pagalbos ekipažai. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 10 31 15:30
Spausdinti