Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


TELEVIZIJA
Suvalkuose oficialiai pradėta transliuoti „LRT Lituanica“
BNS

Televizijos kanalas „LRT Lituanica“ oficialiai pradėtas transliuoti Lenkijoje, Suvalkų krašte.

Ketvirtadienį Vilniaus Televizijos bokšto Siųstuvų salėje duotas oficialus startas transliacijai – laidos lietuvių kalba transliuojamos atsižvelgiant į Suvalkų krašto lietuvių bendruomenės pageidavimus.

Iki šiol Lietuvos televiziją galėjo matyti tik paties pasienio gyventojai. Dabar „LRT Lituanica“ televizijos programą Suvalkų krašto gyventojai matys nemokamai, antžeminiu skaitmeniniu būdu, t. y. naudodami paprastą lauko anteną.

„Šiandien svarbi diena, kadangi po ilgo gana laikotarpio, daug pastangų ir darbų pavyko pasiekti, kad mūsų tautiečiai, gyvenantys Lenkijos Respublikoje, Suvalkų krašte, galėtų gauti nemokamai antžeminiu skaitmeniniu būdu nacionalinio transliuotojo geriausias autorines laidas, kurios padės būti dar arčiau mūsų, jausti Lietuvos, pasaulio ir Europos pulsą. Tai bus dar vienas tiltas net tik tarp mūsų bendruomenių, lietuvių, gyvenančių Lenkijoje, ir Lietuvoje, bet ir tarp valstybių – Lietuvos ir Lenkijos“, – per ceremoniją sakė premjeras Saulius Skvernelis. 

Anot jo, to pasiekti pavyko bendradarbiaujant su Lenkijos vyriausybe.

Be to, baigiami ir kiti projektai Suvalkuose – kultūros centras, nuo rugsėjo duris atversiantis darželis lietuvių kalba. Vietos bendruomenė tikisi, kad čia atsikeliant vis daugiau jaunų šeimų, darželis išaugs į mokyklą.

„Patikimos, greitos rimtos informacijos gavimas, kultūrinės laidos, kurios taip pat stiprina bendrystę, kultūrinę visuomenę, yra labai labai svarbu“, – sakė premjeras.

Transliacijos jau vyksta nuo rugpjūčio pradžios.

„LRT Lituanica“ pradėjo veikti 2007 metais, tuomet šis kanalas vadinosi „LTV World“. Tai visą parą rodoma programa, sudaryta iš geriausių visuomeninio transliuotojo kuriamų laidų. Šis kanalas įkurtas siekiant su naujienomis iš Lietuvos supažindinti emigrantus ir išeivius.

Suvalkų krašte gyvena per tūkstantį lietuvių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 20 10:54
Spausdinti