Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VYRIAUSYBĖ
Susisiekimo ir Kultūros ministerijos gaus po ketvirtą viceministrą
BNS
Fotobankas
Jaroslavas Narkevičius turės keturis pavaduotojus.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė ketvirtų Susisiekimo ir Kultūros ministerijų viceministrų pareigybių įsteigimui.

Pasak kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko, ketvirto viceministro reikia tam, kad iki kadencijos pabaigos būtų įgyvendintos Vyriausybės programos nuostatos. „Naujos viceministro pareigybės reikia tam, kad per šiuos metus sėkmingai įgyvendintume Vyriausybės programos priemones, tarp jų skirtas Lietuvos kultūros paslaugų modernizavimui regionuose, sąlygų ir teisinės bazės tobulinimą plėtojant tautinių mažumų tapatumą ir kultūrinę veiklą“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė M. Kvietkauskas.

Pasak M. Kvietkausko, naujam viceministrui „numatyti labai konkretūs darbai“ „Tarp jų – bazinio kultūros paslaugų paketo sukūrimas ir koordinavimas, teisės aktai, skirti tautinių mažumų politikai, istorinio atminimo įamžinimui skirtų teisės aktų parengimas“, – sakė ministras. Anot jo, papildomų lėšų ketvirto viceministro pareigybei įsteigti nereikės.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sakė, kad pasiūlymas steigti ketvirto susisiekimo viceministro pareigybę buvo patikslintas, kai klausimas buvo atidėtas praėjusią savaitę. „Po praėjusios savaitės posėdžio mes patikslinome pasiūlymą ir manome, kad viceministrų skaičiaus padidinimas iki keturių yra pagrįstas“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė J. Narkevičius.

Pasak jo, ketvirto viceministro reikia siekiant užtikrinti europinės vėžės geležinkelio projekto „Rail Baltica“ tęstinumą, praplečiant klimato kaitos tematiką ir diskutuojant dėl vežėjų veiklą reglamentuojančio Mobilumo paketo.

M. Kvietkauskas anksčiau BNS teigė, kad, jei ketvirtojo viceministro pareigybė bus patvirtinta, į ją bus siūloma Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė kompozitorė Zita Bružaitė. Pati Z. Bružaitė sakė, kad ji yra sutikusi užimti viceministrės pareigas, jei tokia galimybė atsirastų. 

Tuo metu J. Narkevičius BNS tvirtino turįs potencialių kandidatų į šį postą, tačiau jų neįvardijo. Anot J. Narkevičiaus, tarp pretendentų nėra turinčių partinę priklausomybę.

J. Narkevičiaus komandą sausio pabaigoje papildė Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) narys Valdas Klimantavičius – jis yra atsakingas už „Lietuvos geležinkelių“ veiklą, taip pat biudžeto sudarymo bei kitus klausimus. Be jo, J. Narkevičiaus politinio pasitikėjimo komandoje taip pat dirba viceministrai Vladislavas Kondratovičius ir Gytis Mažeika.

Tuo metu Kultūros ministerijoje dirba viceministrės Gintautė Žemaitytė, Regina Jaskelevičienė ir Ingrida Veliutė.

Praėjusią savaitę abejones dėl ketvirtų viceministrų pareigybių steigimo tikslingumo Kultūros ir Susisiekimo ministerijose kėlė aplinkos, socialinės apsaugos ir darbo, žemės ūkio ministrai. Tuomet buvo abejojama, ar tikslinga steigti pareigybes tik dvejose ministerijose ir likus vos kiek daugiau nei pusmečiui iki naujų Seimo rinkimų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 26 15:42
Spausdinti