Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Surinkti parašai tyrimui dėl A. Skardžiaus interesų
BNS
(Pixabay nuotr.).

Opozicinės liberalų frakcijos iniciatyva surinkti parašai, kad Seimo Antikorupcijos komisijai būtų pavesta atlikti parlamentinį tyrimą dėl Energetikos komisijos nario socialdemokrato Artūro Skardžiaus interesų.

„Šiuo metu turime 37 parašus ir daugiau neberenkame“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas. Inicijuoti parlamentinį tyrimą reikia ne mažiau kaip 36 Seimo narių parašų. Pasak jo, be opozicinių liberalų ir konservatorių teikimą atlikti parlamentinį tyrimą pasirašė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai – Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė. Antikorupcijos komisijos pirmininkas liberalas Vitalijus Gailius ketvirtadienį ryte žurnalistams patvirtino, kad komisija ketina peržiūrėti A.Skardžiaus teisėkūros iniciatyvas, naujienų portalui 15min.lt pranešus, kad politikas galėjo atstovauti vėjo energetikų interesams iš to turėdamas asmeninės naudos.. Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė manąs, kad žiniasklaidoje paskelbta informacija reikalauja tyrimo.
Prielaidos padarytos pakankamai rimtos, kad Seimo narys, dirbdamas Seime, atstovauja vienos iš grupių interesams.
„Prielaidos padarytos pakankamai rimtos, kad Seimo narys, dirbdamas Seime, atstovauja vienos iš grupių interesams. Jei tai susiję su įstatymų priėmimu ar nepriėmimu, tai nėra normalu, ir reikėtų atsakyti į klausimus, taip yra ar ne“, – teigė jis.

Kreipėsi savo valia

Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Andrius Palionis savo ruožtu pranešė, kad frakcija kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisiją, jog ši įvertintų A.Skardžiaus teiktus įstatymų projektus, o šeštadienį A.Skardžių svarstys Socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisija. A.Skardžius ketvirtadienį žurnalistams tvirtino esąs už Seimo Antikorupcijos komisijos tyrimą.
Mano iniciatyva buvo kreiptis į Antikorupcijos komisiją, kad būtų išsiaiškinta, ar aš esu pateikęs nors vieną proteguojantį projektą.
„Mano iniciatyva buvo kreiptis į Antikorupcijos komisiją, kad būtų išsiaiškinta, ar aš esu pateikęs nors vieną proteguojantį projektą, ar priešingai – mano visi projektai buvo ginantys viešąjį interesą, kad būtų sumažinta našta vartotojams, kad būtų sumažintos remiamos saulės kvotos, sumažintos biokuro ir biodujų remiamos kvotos. Taip pat neleisti be konkurso patekti įmonėms į Baltijos jūrą“, – tikino parlamentaras. Naujienų portalas 15min.lt trečiadienį pranešė, kad parlamentaro A. Skardžiaus šeima gauna pajamų iš vėjo energetikos vystytojų. Portalo teigimu, A. Skardžiaus gaunama suma už žemės nuomą verslininkams yra 12-28 kartus didesnė, nei mokama greta esančių sklypų savininkams. Nurodoma, kad nuo 2012 metų A. Skardžius dalyvavo Seime rengiant mažiausiai penkis teisės aktus, susijusius su elektros energija ir atsinaujinančiais ištekliais, pateikė mažiausiai aštuonis pasiūlymus, susijusius su šia sritimi. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 06 15 20:15
Spausdinti