Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARANTINAS
Sugriežtinto karantino patikslinimai: lauke galės susitikti du kartu negyvenantys žmonės
BNS
Fotobankas
Karantinas Vilniuje.

Vyriausybei pirmadienį patikslinus nuo trečiadienio įsigaliojančius griežtesnius karantino reikalavimus, lauke susitikti galės ir du drauge negyvenantys žmonės, sako premjerės atstovė.

„Gali du kartu negyvenantys lauke, pavyzdžiui, eiti pasivaikščioti. Žinoma su kaukėmis ir laikydamiesi atstumo“, – BNS pirmadienį sakė premjerės Ingridos Šimonytės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Tačiau ji pridūrė, kad į namus svečių kviestis nebus galima – tai numato įvestas daugiau nei vienos šeimos artimų kontaktų draudimas.

Vyriausybės pirmadienį patikslintuose karantino reikalavimuose teigiama, kad viešose vietose gali būti ne didesnės nei dviejų asmenų grupės arba drauge vienuose namuose gyvenantys žmonės.

Kitu punktu nurodoma, jog draudžiami „daugiau nei vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio artimi kontaktai“.

Vyriausybė sekmadienį nusprendė pratęsti ir sugriežtinti karantiną. Nuo trečiadienio bus uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių ir vaistines, apribojamas žmonių išvykimas iš namų be svarbios priežasties.

Pirmadienį Vyriausybė patikslino kai kurias sekmadienį įvestas nuostatas.

Karantinas Lietuvoje galioja iki sausio 31 dienos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 14 16:22
Spausdinti