Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SAVIVALDA
STT tyrime dėl korupcijos statybų priežiūros srityje – ir Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojai
BNS
Fotobankas
R. Šimašius.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos statybų priežiūros srityje, sostinės meras Remigijus Šimašius sako, kad jame figūruoja savivaldybės darbuotojai.

„STT atlieka stambaus masto ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos teritorijų planavimo ir statybų valstybinės priežiūros srityse“, – BNS ketvirtadienį sakė STT atstovė Renata Keblienė.

R. Šimašius savo ruožtu anksčiau pranešė, kad tarnybos tyrime figūruoja ir Vilniaus savivaldybės darbuotojai.

BNS žiniomis, vykstant tyrimui įtarimai pateikti septyniems savivaldybės darbuotojams.

„Šįryt mane informavo apie tarpinstitucinę nusikalstamą schemą, kurioje dalyvavo daugybė institucijų. Deja, tarp jų galimai yra ir keli savivaldybės darbuotojai. Ypač dėkoju Specialiųjų tyrimų tarnybai, kuri ėmėsi to, kas neabejotinai vyko dešimtmečius, ką smarkiai pravalėme, bet be tokio teisėsaugos įsitraukimo galutinai užbaigti buvo sunkiai įmanoma. Lietuva bus švaresnė“, – savo „Facebook“ paskyroje informavo sostinės meras.

Anot jo, savivaldybės komanda bendradarbiauja su tyrėjais ir yra pasirengusi atsakyti į klausimus.

„Džiaugiuosi, kad tarp įtariamųjų nėra mano politinės komandos narių. Nėra ir nė vieno, kuris pradėjo darbą per pastaruosius šešerius metus, mano kadencijų metais, ir nėra nė vieno, kuris tuo metu pakilo karjeros laiptais“, – tikino meras.

Tiek savivaldybė, tiek teisėsauga situaciją planuoja ketvirtadienį plačiau pristatyti spaudos konferencijose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 25 10:00
Spausdinti