Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


AUKŠTASIS MOKSLAS
Šiemet fiksuojamas rekordinis pedagoginių studijų populiarumas
BNS

Šiemet fiksuojamas rekordinis pedagoginių studijų populiarumas – palyginti su pernai jis išaugo dvigubai, ketvirtadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Anot jos, pirmąkart per kelerius metus, kai jas pasirinkusiųjų skaičiai kasmet mažėjo, šiemet norą tapti būsimaisiais pedagogais išreiškė 2,2 tūkst. stojančiųjų, iš jų 1,3 tūkst. – pirmuoju pageidavimu.

Šiemet pedagoginėms bakalauro studijoms numatomos skirti 585 valstybės finansuojamos studijų vietos.

Pernai į pedagogines bakalauro studijas iš viso įstojo 429 asmenys.

Antradienį baigėsi pirmasis priėmimo į aukštąsias mokyklas etapas. Per jį sulaukta 29,4 tūkst. asmenų prašymų studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose. Tai beveik 10 proc. daugiau nei praėjusiais metais, tuomet stojančiųjų buvo 26,8 tūkstančio.

„Stojančiųjų į aukštąsias mokyklas skaičius šiemet didžiausias per pastaruosius ketverius metus nuo 2016 metų“, – teigiama Švietimo ministerijos pranešime.

Daugiau kaip 13,6 tūkst. stojančiųjų atitinka valstybės finansuojamoms vietoms nustatytus reikalavimus – tai 1,8 tūkst. arba 15 proc. daugiau, negu praėjusiais metais priimta per visus priėmimo etapus.

2019 metais studijų sutartis dėl valstybės finansuojamų vietų sudarė 11,8 tūkst. asmenų.

Kolegijose tendencijos išlieka panašios, kaip praėjusiais metais – šiemet pagrindiniame bendrojo priėmimo etape valstybės finansuojamas studijų vietas kolegijose gaus apie 4,5 tūkst. stojančiųjų. 

„Galima konstatuoti, kad priėmimui į aukštąsias mokyklas nesukliudė nei pandemija, nei matematikos egzamino rezultatai. Itin svarbu, kad universitetams vieningai nusprendus laikytis vienodos kokybės kartelės ne tik stojantiesiems į valstybės finansuojamas, bet ir į mokamas studijų vietas, studentų skaičiai nemažėja“, – stojimo rezultatus įvertino švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius. 

Galutiniai bendrojo priėmimo pagrindinio etapo rezultatai paaiškės iki šeštadienio vidurdienio, kai stojantiesiems bus išsiųsti kvietimai studijuoti.

Studijų sutartys su pakviestaisiais aukštosiose mokyklose bus pasirašomos rugpjūčio 24–26 dienomis.

Papildomas priėmimas į likusias laisvas studijų vietas numatomas rugpjūčio 28–31 dienomis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 20 09:11
Spausdinti