Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SEIMAS 2020
Seimo rinkimų antrajame ture jau balsavo daugiau kaip 5 proc. rinkėjų
BNS
Fotobankas
Balsavimas iš anksto.

Per tris išankstinio balsavimo dienas antrajame Seimo rinkimų ture savo valią pareiškė daugiau kaip 5 proc. rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Iš viso jau balsavo 121 tūkst. 79 arba 5,24 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių.

Tai yra gerokai daugiau nei per pirmąjį turą – tuomet per tris dienas valią buvo pareiškę 74 tūkst. 537 arba 3,09 proc. rinkėjų.

Antrajame Seimo rinkimų ture iš anksto aktyviausiai balsuoja Centro–Žaliakalnio apygardos Kaune ir Senamiesčio-Žvėryno apygardos Vilniuje gyventojai. Savo balsą jau atidavė beveik dešimtadalis jų – atitinkamai 9,58 ir 9,45 procento.

Pasyviausi Grigiškių-Panerių, Raudondvario ir Garliavos apygardų rinkėjai, čia atitinkamai balsavo 2,20, 2,34 ir 2,85 proc. piliečių.

Ketvirtadienį baigiasi išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture. 

Taip pat tai paskutinė diena, kai drive-in principu dirba mobiliosios balsavimo vietos, skirtos saviizoliacijoje esantiems rinkėjams.

Per antrąjį Seimo rinkimų turą renkami 68 parlamentarai vienmandatėse apygardose. Trys jau išrinkti per pirmąjį turą. Dar 70 politikų į parlamentą pateko pagal partijų sąrašus.

Rinkėjai valią pareikšti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos registracijos.

Balsavimas prasideda 7 valandą ir trunka iki 20 valandos. 

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 22 10:00
Spausdinti