Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BIUDŽETAS 2021
Seimas biudžetą kancialiarijai pasididino papildomais 1,6 mln. eurų
BNS
Fotobankas
Seimas.

Seimas padidino parlamento kanceliarijos 2021 metų biudžetą – papildomai skyrė 1,584 mln. eurų. Vyriausybė tokiam liberalo Ričardo Juškos pasiūlymui nebuvo pritarusi. 

Už balsavo 77 Seimo nariai, prieš – 7, o susilaikė 19. 

Pasak R. Juškos, šios lėšos bus skirtos darbo užmokesčiui.    

Premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad taip dar labiau padidintas biudžeto deficitas.  

„Pati buvusi valdžia, nenumačiusi biudžete pinigų net tam, kam reikia minimaliai tenkinti įstatymų reikalavimus, dabar padidino dar deficitą, už kurį mane bando kalti prie kryžiaus“, – teigė ji. 

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas piktinosi, kad papildomos lėšos numatytos ne tam, kam labiausiai reikėtų.  

„Medikai dirba fronto linijoje... Man būtų labai keista pasižiūrėti jiems į akis, kai didinama padėjėjams, o ne medikams“, – pareiškė parlamentaras.   

„Kas yra mūsų prioritetas? Kodėl galvojam tik apie save, o ne apie kitus“, – pridūrė M. Majauskas. 

„Labai amoralu supriešinti balsavimu medikus su darbo užmokesčiu (Seimo narių padėjėjams – BNS)“, – į tai atsakė R. Juška.  

„Valstietis“ Valius Ąžuolas teigė, kad Seime dirba ne tik Seimo nariai, bet daug kitų žmonių. 

„Ir dirba tikrai ne už tokius atlyginimus, kokių jie verti. Jeigu norime, kad tų žmonių būtų dar mažiau Seime, neskirkime. (...) Įstatymų kokybė priklauso nuo jų “, – sakė V. Ąžuolas.  

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 22 13:28
Spausdinti