Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


Savadarbio povandeninio laivo savininkui – rimčiausi kaltinimai
BNS
Policija pasirengusi sugriežtinti kaltinimus P.Madsenui. („Reuters“ nuotr.).

Danijos prokurorai ketvirtadienį pranešė ketinantys pareikšti kaltinimą dėl tyčinio nužudymo savadarbį povandeninį laivą sukonstravusiam išradėjui Peteriui Madsenui – įtariamajam švedų žurnalistės Kim Wall mirties byloje.

Trečiadienį Danijos policija pranešė, kad jūroje netoli Kopenhagos rastas moters torsas priklauso šiai žurnalistei, praėjusią savaitę dingusiai per pasiplaukiojimą P.Madseno povandeniniu laivu. „Radus jos palaikus, mes vėliausiai iki rugsėjo 5 dienos kreipsimės į teismą, kad jam būtų skirtas suėmimas dėl kaltinimo tyčiniu nužudymu“, – naujienų agentūrai AFP sakė specialusis prokuroras Jakobas Buch-Jepsenas. 46 metų išradėjas buvo sulaikytas rugpjūčio 12 dieną. Tada jam buvo pareikšti kaltinimai dėl nužudymo per neatsargumą. P.Madsenas kategoriškai neigia jam pateiktus kaltinimus. Jis tvirtina, kad povandeniniame laive įvyko nelaimė, dėl kurios mirė Kim Wall. Tada jis ją palaidojęs jūroje – nežinomoje vietoje Kiogės įlankoje į pietus nuo Kopenhagos.
Švedų žurnalistė K.Wall. („Reuters“ nuotr.) Bet konstruktoriui teks atsakyti Kopenhagos policijai, kodėl po vadinamosios nelaimės moters kūnas buvo supjaustytas, o prie torso be galvos pritvirtintas metalo gabalas, panašu, siekiant jį nuskandinti. 30-metė K.Wall dirbo kaip laisvai samdoma žurnalistė; ji rašė tokiems leidiniams kaip „The Guardian“ ir „The New York Times“. Niujorke ir Kinijoje gyvenusi moteris buvo baigusi Kolumbijos žurnalistikos aukštąją mokyklą. Rugpjūčio 10-osios vakarą keli žmonės matė K.Wall ir P. Madseną plaukiančius kartu 18 metrų ilgio povandeniniu laivu vandenyse netoli Kopenhagos. Internete taip pat buvo paskelbta nuotraukų, kuriose besišypsanti reporterė matoma su P. Madsenu. Žurnalistei negrįžus namo, buvo paskelbta, kad dingo pats povandeninis laivas, tačiau gelbėtojai kitą dieną jį aptiko Kiogės įlankoje, maždaug už 50 km nuo Danijos sostinės. Netrukus po to, kai buvo surastas, laivas nuskendo, bet jo kapitonas buvo išgelbėtas. Policija teigė mananti, kad P. Madsenas tyčia nuskandino savo laivą. Kol kas įtariamasis neigia nužudymą ir žmogaus palaikų išniekinimą, informavo sakoma Kopenhagos policija. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.  
2017 08 25 00:31
Spausdinti