Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Saulius Skvernelis teigia, kad kitąmet naujų mokesčių nebus
BNS
(BNS nuotr.).

Premjeras Saulius Skvernelis pažadėjo, kad 2018 metais valdantieji neįves jokių naujų mokesčių. Tuo tarpu koalicijos partnerių siūloma pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata maisto produktams galėtų būti priimta tuo atveju, jei duotų tiesioginės naudos vartotojams.

Šie klausimai iš naujo iškilo Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui pareiškus, jog jis pritartų naujų visuotinių automobilių ir nekilnojamo turto (NT) mokesčių įvedimui.  „Aš laikausi tos pozicijos ir Vyriausybė laikosi tos pozicijos, kuri buvo išsakyta kalbant apie mokestines pertvarkas, kad 2018 metais nebūtų jokių naujų mokesčių, o mes privalome šiandien susitvarkyti su ta mokestine aplinka ir mokestiniais įstatymais, kurie yra ir galbūt neefektyviai veikia“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio kalbėjo S.Skvernelis. Anot jo, Vyriausybės pozicija dėl PVM lengvatos būtiniausiems maisto produktams priklausys nuo to, ar bus užtikrinta tiesioginė nauda vartotojams. „Dėl PVM tarifo, jeigu tai tikrai būtų galutinė nauda vartotojui, tai galima svarstyti ir dabar tai svarstoma, bet turime būti tikri, kad šio mokesčio sumažinimas arba pakeitimas tikrai pasieks vartotojus. Šiandien aš manau, kad turime realius žingsnius, tai yra didinti pajamas žmonių, kad jie galėtų turėti papildomas pajamas ir nusipirkti prekių, kurių jiems reikia. Juolab, kad kalbant apie būtinus produktas, atsiranda diskusija, kas yra būtinas produktas“, – teigė premjeras.
Pasak frakcijos seniūno Andriaus Palionio, lengvata galėtų būti taikoma duonai, pieno produktams, daržovėms.
Koalicijos partneriai socialdemokratai pasiūlė ateityje įvesti lengvatinį PVM pagrindiniams maisto produktams. Pasak frakcijos seniūno Andriaus Palionio, lengvata galėtų būti taikoma duonai, pieno produktams, daržovėms. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis trečiadienį teigė, jog pritartų naujų visuotinių automobilių ir NT mokesčių ir progresinių mokesčių įvedimui – pastaruosius taip pat ne pirmą kartą siūlo socialdemokratai. Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas taip pat teigė pasigedęs pasiūlymų dėl visuotinių automobilių bei NT mokesčių. Vyriausybė praėjusią savaitę siūlo iš dalies pertvarkyti mokesčių sistemą, o pakeitimus Seimas turėtų svarstyti rudens sesijoje – dėl jų bus balsuojama kartu su 2018 metų biudžeto projektu, kad pakeitimai įsigaliotų nuo 2018-ųjų pradžios. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 08 09 20:39
Spausdinti