Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


S. Skvernelis: tai šūvis sau į galvą
BNS
(Juliaus Kalinsko / BNS nuotr.).

Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paskelbti ketinimai nutraukti sutartis su nekilnojamojo turto plėtros bendrove „Hanner“ dėl buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijos nuomos yra smūgis investicinei aplinkai, pareiškė premjeras Saulius Skvernelis.

„Iš esmės tikrai, tas pats sprendimas, kuris dar yra negalutinis, neparemiamas konkrečiais įstatymų reikalavimais, ir išviešintas toks dalykas, tai tikrai yra milžiniškas smūgis investicinei aplinkai“, – antradienį transliuotoje LRT laidoje „Dėmesio centre“ sakė S.Skvernelis. Jis teigė šią savaitę vizito Švedijoje metu diskutavęs su potencialiais investuotojais ir Lietuvoje jau investavusiais verslininkais. Pasak jo, vienas iš aptartų klausimų buvo teisinės bazės pastovumas ir stabilumas. „Tokiu atveju mes darome net ne šūvį sau į koją, o į galvą. Iš kitos pusės važinėja tiek vyriausybės vadovai, tiek atskirai ministrai, siekdami, kad tos investicijos ateitų. Vyriausybė taip pat mąsto, kaip padaryti tą investicijoms patrauklią aplinką, mažinti biurokratinius terminus, sudaryti galimybę greičiau prisijungti prie infrastruktūros, suteikti visokeriopą pagalbą“, – sakė premjeras. „O štai pasakoma žinia verslui, kad įpusėjus projektui kažkas kažką ne taip pasirašė, bet visiems gerai, visi tie patys žmonės dirba. Turime ir kitų pavyzdžių, nėra ką slėpti. Kai vienas valstybės valdininkas, ypač saugomose teritorijoje, vienasmeniškai nusprendžia, ar ta investicija gali ateiti į miestą, ar ne“,  – pridūrė jis.
Mes verkiame, kad egzistuoja didelis skurdas ir socialinė atskirtis, bet jos nesumažinsime, jei nepritrauksime investicijų.
Pasak jo, esama pavyzdžių, kai institucijos bandė kištis net ir į statomų pastatų vidų. „Tai apie ką mes kalbame? Viena ranka mes verkiame, kad egzistuoja didelis skurdas ir socialinė atskirtis, bet jos nesumažinsime, jei nepritrauksime investicijų ir ten neatsiras konkurencingos darbo vietos. Kita ranka mes pasakome: „Žinote, mums to nereikia“, – teigė ministras pirmininkas.

Ieškos kompromiso

NŽT praėjusią savaitę pranešė ketinanti nutraukti dvi valstybinės žemės sklypo nuomos sutartis su „Hanner“, kuri 8 hektarų teritorijoje stato 20 mln. eurų vertės „Marriott“ viešbutį, dar šiemet planuoja pradėti statyti verslo centrą, o vėliau – ir daugiabučius. Be to, 20 mln. eurų vertės daugiabučių projektas „Pilies apartamentai“ jau baigiamas įgyvendinti. Bendros investicijos šioje teritorijoje siektų apie 200 mln. eurų. Vilniaus apygardos prokuratūra nurodė tarnybai spręsti dėl nuomos sutarčių nutraukimo, nes sklypai buvo išnuomoti ne aukcione, todėl ši žemė gali būti naudojama tik pagal įteisintą jos paskirtį – stadiono veiklai. Šią savaitę Vyriausybės, NŽT ir „Hanner“ atstovai bandys ieškoti kompromiso, kaip išspręsti problemą. Statybos darbai šioje teritorijoje vyksta toliau. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 03 08 10:24
Spausdinti