Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


S. Skvernelis: atlyginimai augs ir po mokesčių pertvarkos
BNS
(Pixabay nuotr.).

Nepaisant kritikos, jog mokesčių pertvarka neskatins atlyginimų augimo ir įšaldys juos maždaug ties minimalaus užmokesčio lygiu, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad algos kils.

„Tikrai ne, kadangi mes kalbame apie tą minimalų atlyginimą, tačiau kitos priemonės, kurios taikomos, susijusios su šeimos turimų vaikų skaičiumi ir galiausiai kitomis darbo formomis, neturėtų šaldyti atlyginimų. Mes žvelgiame į ateitį ir tos diskusijos – jau šiandien socialiniai partneriai kelia klausimą dėl minimalaus atlyginimo didinimo, išlaikant tą patį principą, siejant jį su neapmokestinamų pajamų dydžiu“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė S. Skvernelis. Be to, pasak premjero, kvalifikuotų darbuotojų trūksta, tad nereikia baimintis, kad atlyginimų kilimas sustos.
Darbo rinkoje situacija yra įtempta, darbuotojų kvalifikuotų tikrai trūksta, požiūris į darbdavį, kad jis siekia tik sau naudos, sau pelno ir nesidalina su darbuotoju, su tokiu požiūriu mes tikrai toli nenueisime.
„Darbo rinkoje situacija yra įtempta, darbuotojų kvalifikuotų tikrai trūksta, požiūris į darbdavį, kad jis siekia tik sau naudos, sau pelno ir nesidalina su darbuotoju, su tokiu požiūriu mes tikrai toli nenueisime“, – teigė premjeras. Vyriausybė praėjusią savaitę pristatė siūlymus didinti neapmokestinamųjų pajamų dydį ir prilyginti jį minimaliai mėnesio algai (dabar ji yra 380 eurų), įvesti tiesiogines fiksuotas išmokas už vaikus ir atsisakyti dalies mokesčių lengvatų. Kritikai sako, kad siūlomi pakeitimai yra nedideli ir neprisidės prie viduriniosios klasės stiprinimo. Mokesčių pakeitimus Seimas svarstys rudens sesijoje, kartu su 2018 metų biudžeto projektu, o pakeitimai turėtų įsigalioti nuo 2018-ųjų pradžios.  

Pritaria atsiskaitymo grynaisiais ribojimui

Premjeras Saulius Skvernelis nesutinka su kritika, kad atsiskaitymų grynaisiais ribojimas iki 3 tūkst. eurų nesumažins šešėlinės ekonomikos, tačiau sukels papildomų problemų sąžiningui verslui ir gyventojams. Premjero teigimu, sunkiau bus tik nelegalias pajamas gaunantiems asmenims. „Jeigu valstybėje yra daugiau išleidžiama negu uždirbama, vadinasi dalis tų pajamų yra gautos nelegaliai ir jų panaudojimas valstybėje turi būti apsunkintas“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė S.Skvernelis. Jo teigimu, legaliai pajamas gaunantys žmonės didesnius pavedimus gali atlikti elektroninėmis mokėjimo priemonėmis. „Aš tikrai nematau jokios problemos, jeigu pakankamai didelė suma, šiandien turint priemones – elektroninę bankininkystę, ar kitas priemones – nematau problemos, kad čia gyvenimas pasunkėtų. Pasunkės tam, kas turi nelegalias pajamas, jam tikrai bus sunkiau įsigyti brangesnius daiktus“, – tikino premjeras.
Pasunkės tam, kas turi nelegalias pajamas, jam tikrai bus sunkiau įsigyti brangesnius daiktus.
Kritikai baiminasi, kad apribojus atsiskaitymus grynaisiais, bankai galės taikyti didesnius įkainius už pinigų pervedimus. Ministro pirmininko nuomone, kainos dėl to neturėtų augti, nes yra „pakankamai didelė konkurencija šioje rinkoje“. Vyriausybė pirmadienį iš esmės pritarė siūlymui nuo 2018-ųjų riboti atsiskaitymus grynaisiais – jei Seimas pritars, grynaisiais bus leidžiama atsiskaityti iki 3 tūkst. eurų. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.  
2017 06 08 12:23
Spausdinti