Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


RYTŲ EUROPOS STUDIJŲ CENTRAS
Rytų Europos studijų centrui vadovauti siekia D. Žalimas ir L. Kojala
BNS
Fotobankas
D. Žalimas.

Rytų Europos studijų centrui vadovauti siekia buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas ir dabartinis centro direktorius, politologas Linas Kojala.

„Taip apsisprendžiau. Reikia galvoti apie tai, kokie yra tolimesni gyvenimo planai, todėl ir siekiu. Konkursas sutapo su mano kadencijos pabaiga, aš jį pastebėjau ir pridaviau dokumentus“, – BNS trečiadienį sakė D. Žalimas.

„Tai yra solidi įstaiga, reikia galvoti, kokie toliau yra planai“, – pridūrė jis.

Pokalbis su atrankos komisija vyko trečiadienį, anot D. Žalimo, jame dalyvavo du jam žinomi kandidatai, įskaitant ir jį patį.

„Man žinomi yra du, įskaitant mane“, – teigė buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas.

Dabartinis centro vadovas L. Kojala BNS trečiadienį patvirtino irgi dalyvaujantis konkurse į direktoriaus pareigas, centrui jis vadovauja nuo 2016 metų.

Konkursas į Rytų Europos studijų centro direktoriaus pareigas paskelbtas gegužės 17 dieną.

Kandidatų reikalaujama nepriekaištingai mokėti lietuvių kalbą, anglų kalbą ne žemesniu nei C1 lygiu, taip pat turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą socialinių mokslų studijų srities politikos mokslų, teisės arba ekonomikos krypties išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį).

Kandidatai turi išmanyti šalies įstatymus, kitus dokumentus, turėti ne mažesnę nei trejų metų vadovaujamojo darbo patirtį, ne mažesnę nei dvejų metų patirtį tarptautinių projektų rengimo ir administravimo srityse, turėti mokslinio analitinio darbo patirties, kuri būtų pagrįsta mokslinėmis analitinėmis publikacijomis, tyrimais ir ekspertine-konsultacine veikla.

Centro direktoriaus bazinė alga „ant popieriaus“ – 2350 eurų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 06 16 13:03
Spausdinti