Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARJERA
R. Šimašius į Vilniaus merus 2023 m. nekandidatuos
Goda Košinskytė

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius nebekels savo kandidatūros į merus 2023 metais. Apie tai dabartinis sostinės savivaldybės vadovas pranešė šį rytą socialiniame tinkle „Facebook“.

Pakako dviejų kadencijų

Savo paskyroje jis rašė: „Manau, kad dvi kadencijos – optimalus laikas įrodyti savo galimybes, pasiekti didelių rezultatų, sukurti ilgalaikius pokyčius. Ir kartu nesusitapatinti su postu, nesusilieti su juo, neprarasti savęs – miestai sparčiai keičiasi, turi keistis ir juos vairuojantys asmenys.“

„Ruoškitės, kad po dviejų metų Vilniuje reikės kito mero ar merės, kuris užtikrins, kad Vilnius būtų nebloškiamas atgal, ir netgi nesitenkins tuo, kas pasiekta, o ves miestą į priekį ir dar labiau įgalins vilniečius kurti darnų ir veržlų miestą. Dėl to ir apie savo sprendimą paskelbiu jau dabar, ne paskutinę akimirką, kad užtektų laiko atsirasti stipriems kandidatams, kad jie galėtų pasiruošti šiam darbui, kad vilniečiai turėtų iš ko rinktis“, – pridėjo meras.

Įsimylėjo Vilnių iš pirmo karto

„Facebook“ įraše R. Šimašius aprašė savo santykį su Vilniumi, teigė, kad į miestą atvyko studijuoti 1992 m., tuomet miestą iškart įsimylėjo: „Gerai atsimenu visą kelią, kaip Vilnius nuo įsimylėjimo objekto tapo savu iki kaulų smegenų, su ta nuostabia žalia ramybe, istoriniu gyliu, veržlumu ir atvirumu kitiems bei ateičiai”, – pasakojo jis. 

R. Šimašius prakalbo ir apie nuveiktus darbus būnant Vilniaus miesto meru. Vilnių jis įvardijo kaip garvežį, kuriam trūko anglių, o šalia ir laimingų žmonių: „Tokį Vilnių aš radau. Neturintį pinigų viešojo transporto degalams, bet leidžiantį sau turėti nuosavą taksi bendrovę. Vakarų šalyse prisistatantį visiems atviru miestu, bet tuo pačiu metu draudžiantį ,,Baltic pride“ eitynes mieste. Skendintį skolose, bet leidžiantį sau turėti nuosavas ir nuostolingas oro linijas. Kuriantį utopines vizijas apie pasaulinius muziejus, bet savam lietuviškam meno muziejui, kurį pasiryžo dovanoti mecenatas, nerandantį sklypo mieste. Nevalantį apsnigtų  pėsčiųjų bei dviračių takų (kiek jų buvo), bet randantį laiko darbo metu pasivėžinti iki medžioklės plotų (irgi reali istorija).“

„Šiandien miestas praėjo ir būtinos dietos, ir įprastos higienos, ir reikalingos mankštos etapą. Miestas turi komandą, kuri sugeba nuversti kalnus, o svarbiausia – miestiečiai mato ir tiki, kad Vilniuje įmanoma viskas, mes tikrai galime pasiekti žvaigždes. Mums nebetinka, kad miestas geras kaip kiti. Mes norim būti geriausi, ir dirbam, kad taip būtų. Nežinau kaip jums, bet manęs nestebina, kad pas mus atsiranda dalykų ,,kaip Berlyne”, ,,kaip Amsterdame”, ,,kaip užsienyje”. Tai normalu, tiesiog mes turime imti kas geriausia ir būti dar geresni“, – apie Vilniaus miestą kalbėjo R. Šimašius.

R. Šimašius yra teisininkas, politikas, buvęs Lietuvos teisingumo ministras ir Seimo narys. Kartu su Aušrine Armonaite 2019 m. įsteigė Laisvės partiją ir tapo partijos valdybos nariu, pirmuoju partijos pirmininkės pavaduotoju. Šiuo metu R. Šimašius eina antrąją Vilniaus miesto mero kadenciją.

2021 05 27 10:19
Spausdinti