Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SEIMAS
R. Karbauskis: visa „valstiečių“ frakcija balsuos prieš I. Šimonytės kandidatūrą
BNS
Fotobankas
Ingrida Šimonytė.

„Valstiečių“ frakcija vieningai balsuos prieš centro dešinės koalicijos kandidatę į premjeres Ingridą Šimonytę, sako antradienį iš Seimo žadantis pasitraukti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Mūsų frakcija, aš labai tikiuosi, visa balsuos prieš, nes tai labai normalus opozicijos žingsnis. Už kitas (opozicines) frakcijas negaliu pasakyti, jos šiandien ryte spręs, būtų labai logiška, kad balsuotų „prieš“, – antradienį LRT radijui sakė R. Karbauskis. Pasak jo, „jei iš opozicijos niekas nebalsuotų už I. Šimonytę, beviltiška, kad ji būtų patvirtinta kandidate į premjeres“.

 „Valstiečių“ lyderis patikino, kad šis sprendimas nėra susijęs su nesutarimais Seime dėl parlamento vadovybės formavimo, „valstiečiams“ likus be Seimo pirmininko pavaduotojo posto. „Bet kurios realiai opozicinės partijos veiksmas – balsuoti prieš Vyriausybės programą, balsuoti prieš kandidatę į premjerus, nes visiškai akivaizdu, kad tai pirmiausia remiasi į asmenybę, po to remiasi į programinius dalykus“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jis kritikavo ir pačią I. Šimonytės kandidatūrą ir jos siūlomus kandidatus į ministrų kabinetą. „Kai Lukas Savickas pretendavo tapti ekonomikos ir inovacijų ministru, prezidentas sakė, kad jis neturi patirties ir tinkamo išsilavinimo. Tai dabar tikriausiai pusė tų, kurie siūlomi neturi nieko panašaus su Luko turėta kompetencija ir patirtimi“, – kalbėjo opozicinių „valstiečių“ vadovas. 

Antradienį dieną jis ketina Vyriausiojoje rinkimų komisijoje patvirtinti, jog atsisako Seimo nario mandato, po to iš karto nutrūktų jo įgaliojimai.

R. Karbauskis viliasi, kad šis jo žingsnis „padės atstatyti „valstiečių“ kaip opozicinės frakcijos teises“. I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas siūlo centro dešinės koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija. Jie Seime turi 73 mandatus iš 141. Nutarimas dėl pritarimo premjero kandidatūrai priimamas paprasta balsų dauguma atviru balsavimu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 24 08:14
Spausdinti