Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


LVŽS
R. Karbauskis traukiasi į šešėlį dėl žemų reitingų, mano politologai
BNS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis tikriausiai traukiasi dėl žemų reitingų, kad prieš rinkimus būtų mažiau matomas viešojoje erdvėje, sako politologas Ramūnas Vilpišauskas.

Pasak jo, partijai ieškant sprendimų, kaip geriau pasirodyti Seimo rinkimuose, tikimasi, kad R. Karbauskio pasitraukimas iš parlamentinių postų „sustiprins partijos šansus gauti daugiau mandatų Seime“.

„Aš spėčiau, kad tai yra reakcija į prastus jo vertinimus visuomenės nuomonės apklausose. Manau, tiek viešųjų ryšių specialistai, su kuriais greičiausiai jis ir partija dirba, tiek kai kurie kolegos pataria, kad jo pasitraukimas galėtų sustiprinti LVŽS galimybes susilaukti didesnės paramos“, – BNS sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius R. Vilpišauskas.

Paskutinės visuomenės nuomonės apklausos duomenimis, R. Karbauskį palankiai vertino 21,5 proc. ir nepalankiai – 59,5 proc. respondentų. „Vilmorus“ apklausą praėjusį šeštadienį skelbė dienraštis „Lietuvos rytas“. „Manau, buvo ryžtasi tokiam sprendimui, nes tikimasi, kad tai sustiprins partijos šansus gauti daugiau mandatų Seime,  jo pasitraukimas veikiausiai matomas kaip sąlyga partijai geriau pasirodyti“, – pridūrė politologas.

Politologė Rima Urbonaitė sako mananti, kad tikroji R. Karbauskio pasitraukimo priežastis liko neįvardinta: „Jei vertintume argumentaciją, kad jis traukiasi iš pareigų vien dėl to, kad nori skirti daugiau dėmesio rinkėjams, galime akivaizdžiai matyti faktą, kad yra kitos priežastys. Toks labai abstraktus argumentas rodo, kad galbūt yra kiti dalykai, apie kuriuos nežinome, ir apie kuriuos jis nenori sakyti“. 

Anot jos, kol kas „valstiečių“ lyderio pasitraukimas iš Seimo vadovaujančių postų „nesprendžia jokių problemų ir gali signalizuoti apie tai, kad yra kažkokie povandeniniai dalykai“. „Man kelia klausimą pirmiausia jo pasitraukimas iš Kultūros komiteto pirmininko pareigų, mes puikiai suprantame, kad komitetas buvo sukurtas jo paties, ir jis net nesugeba šitame poste baigti kadencijos, tai vėlgi daug pasako apie politiką ir gebėjimą prisiimti atsakomybę“, – pažymėjo politologė.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis penktadienį pranešė, kad traukiasi iš frakcijos Seime seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų. Politikas teigė, kad toks sprendimas jam leis skirti daugiau laiko susitikinėti su rinkėjais renginiuose ir važinėti po savivaldybes, artėjant Seimo rinkimams.

„Artimiausiame tarybos posėdyje bus sprendimas, kas galėtų mane pakeisti frakcijos vadovo poste ir atitinkamai ieškosime sprendimo, kas galėtų pakeisti komiteto pirmininko pozicijoje tam, kad aš turėčiau pakankamai laiko lankytis ir renginiuose, ir važinėti po savivaldybes“, – žurnalistams Kaune sakė R. Karbauskis po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdžio.

R. Karbauskis sakė, kad liks partijos pirmininku ir bus rinkimų štabo vadovu.  

Penktadienį po tarybos posėdžio taip pat paskelbta, kad LVŽS siūlys premjerui Sauliui Skverneliui vesti partijos sąrašą Seimo rinkimuose.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis penktadienį pranešė, kad traukiasi iš frakcijos Seime seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų.

Politikas teigė, kad toks sprendimas jam leis skirti daugiau laiko susitikinėti su rinkėjais renginiuose ir važinėti po savivaldybes, artėjant Seimo rinkimams.

„Artimiausiame tarybos posėdyje bus sprendimas, kas galėtų mane pakeisti frakcijos vadovo poste ir atitinkamai ieškosime sprendimo, kas galėtų pakeisti komiteto pirmininko pozicijoje tam, kad aš turėčiau pakankamai laiko lankytis ir renginiuose, ir važinėti po savivaldybes“, – žurnalistams Kaune sakė R. Karbauskis po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdžio.

Tačiau R. Karbauskis liks partijos pirmininku ir žada būti rinkimų štabo vadovu. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 31 22:24
Spausdinti