Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


LUKIŠKIŲ AIKŠTĖS PAPLŪDIMYS
R. Karbauskis nepasiduoda dėl Lukiškių aikštės: ketina nutraukti jos panaudos sutartį
BNS
Fotobankas
Lukiškių aikštės paplūdimys.

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis sako manantis, kad reikėtų nutraukti panaudos sutartį, kuria Lukiškių aikštė sostinėje išnuomota Vilniaus miesto savivaldybei.

„Aš manau, kad klausantis to, ką sako Vilniaus meras, tai, matyt, tą sutartį reikia nutraukti, kad Vilnius su savo visokiais sprendimais, kurie niekaip negalimi šitos aikštės atžvilgiu – su pliažais ir taip toliau, jau nebegalėtų nieko ten daryti“, – pirmadienį žurnalistams Vilniuje sakė R. Karbauskis.

„Šita aikštė yra valstybinė, tik išnuomota, panaudos sutartimi atiduota“, – teigė valdančiųjų lyderis.

Jis pridūrė manantis, kad sprendimas nutraukti sutartį būtų teisingas, o toliau dėl sprendinių pačioje aikštėje spręstų Vyriausybė ir Seimas.

„Manau, kad toks sprendimas būtų teisingas, tada Vyriausybė ir Seimas turės visass teises šitai aikštei priiminėti sprendimus“, – tvirtino R. Karbauskis.

„Kad ten nėra Vyčio, kad ten yra pliažai dabar, tai yra tik dėl to, kad Vilnius yra su tokia valdžia“, – kalbėjo jis.

Politiko teigimu, perdavus Lukiškių aikštę tvarkyti Vyriausybei, sprendimai būtų priimami greitai.

Seimas praėjusią savaitę priėmė Lukiškių aikštės Vilniuje memorialinio statuso įstatymą, kuriuo nustatoma, kad Lukiškių aikštė Vilniuje yra pagrindinė reprezentacinė Lietuvos valstybės aikštė su Vyčio monumentu.

Įstatyme įrašyta, kad Lukiškių aikštė turi būti tvarkoma užtikrinant rimtį bei deramą pagarbą kovotojams ir sukilėliams, o jos naudojimas negali prieštarauti viešajai tvarkai bei gerai moralei.

Įstatymą dėl specialaus Lukiškių aikštės statuso parengė valdantieji reaguodami į Vilniaus valdžios sprendimą Lukiškių aikštėje įrengti laikiną paplūdimį. Dalis politikų tvirtina, kad taip parodyta nepagarba laisvės kovos dalyvių atminimui.

Įstatymas parlamente svarstytas ir priimtas skubos tvarka.

Jo kritikai teigia, kad įstatymas skirtas vienai aikštei, jis pažeidžia savivaldos autonomiją, be to, negali būti pritaikytas atgaline data.

1660 kvadratinių metrų ploto paplūdimys Lukiškių aikštės dalyje prie Gedimino prospekto įrengtas birželio viduryje: atvežta apie 300 kubinių metrų smėlio, pastatyti gultai, hamakai, padaryta tinklinio aikštelė. 

Pagal sumanymą, paplūdimys aikštėje turi būti visą vasarą, greta jo iki liepos pabaigos stovės didžiulis ekranas, kurio turiniu rūpinasi „Telia“ – kiekvieną vakarą čia bus rodomi „Telia TV“ filmai, serialai, koncertai, o dieną – Baltijos jūros vaizdai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 13 15:06
Spausdinti