Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


RINKIMŲ KAMPANIJA
R. Karbauskis keičia poziciją: iš Kultūros komiteto pirmininko posto nesitrauks
BNS
Fotobankas
Ramūnas Karbauskis.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pareiškė nesitrauksiantis, kaip anksčiau žadėjęs, iš Seimo valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų, nes pasikeitus rinkimų kampanijos sąlygoms tam neliko prasmės.

„Kad prasmės labai didelės neliko tai daryti. Aš tada planavau judėti ir pradėjau važiuoti po savivaldybes, norėjau atsiduoti tam darbui, kad aplankyčiau kuo daugiau žmonių. Situacija pasikeitė, dabar tas  pasitraukimas nebeturi prasmės, nes esame pririšti pagal karantino reikalavimus ir šioje situacijoje svarstėme, kad aš to nebeturiu daryti, rinkimų kampanija bus kitokia“, – LRT radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Anot „valstiečių“ vadovo, rinkimų kampanija iš viešų erdvių, salių daugiau persikels į žiniasklaidą, socialinius tinklus, nes tiesioginiai susitikimai su rinkėjais bus ribojami. „Aš tikiuosi, kad visi politikai labai aiškiai supranta, kad rinkimai dabar nėra prioritetas“, – pridūrė jis. 

Apie pasitraukimą iš Seimo frakcijos seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų R. Karbauskis buvo paskelbęs šių metų sausio pabaigoje. Šį sprendimą „valstiečių“ lyderis tąkart grindė noru važinėti po Lietuvą, lankyti savivaldybes.

Pasak R. Karbauskio, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų Seimo rinkimuose sąrašas turėtų paaiškėti gegužės pabaigoje. Anot jo, nukelti Seimo rinkimų dėl koronaviruso pandemijos nesvarstoma, nes tai pažeistų ir Konstitucijoje įtvirtintą ketverių metų Seimo kadencijų trukmę.

R. Karbauskis sakė nepritariantis elektroniniam balsavimui Seimo rinkimuose, nes būtų sudėtinga užtikrinti jo saugumą. Tačiau neatmetė, jog balsavimas rudenį vyksiančiuose rinkimuose galėtų būti ištęstas į tris dienas. 

„Galbūt mes galime padaryti balsavimą trijų dienų, bet balsuot internetu, manau, kad mes tiesiog nesugebėsime užtikrinti saugumo. (...) Seimas turi ketverių metų kadenciją, atidėti rinkimus būtų beprasmiška“, – sakė R. Karbauskis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 06 09:39
Spausdinti