Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VYRIAUSYBĖ
Prezidentūra: pretendentų į ministrus vertinimus lems argumentai, ne emocijos
BNS
Fotobankas
Simonas Krėpšta.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketina susitikti su siūlomais pretendentais į ministrus, o jų vertinimus lems argumentai, ne emocijos, sako šalies vadovo patarėjas.

„Vadovausimės argumentais ir tam tikros emocijos bus šone, neverta kalbėti apie emocinius pirmuosius įspūdžius“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė prezidento patarėjas ekonomikos klausimais Simonas Krėpšta.

Anot jo, konsultacijos dėl visų Ingridos Šimonytės siūlomų kandidatų į jos vadovaujamą ministrų kabinetą vyko ir anksčiau, tačiau dėl vienų kalbėtasi daugiau, dėl kitų mažiau.

Prezidentas, S. Krėpštos teigimu, priims „labai pamatuotą sprendimą“ dėl į sveikatos apsaugos ministrus siūlomo buvusio valstybės kontrolieriaus Arūno Dulkio.

„Bus labai svarbu išgirsti šio kandidato, susitikti su juo, pamatyti, kaip jis pasiryžęs, kokį bagažą sukaupęs būtent sveikatos apsaugos srityje, nes šioje srityje turime globalią pandemiją, turime tūkstančius naujų užsikrėtimų atvejų kiekvieną dieną, daug mirčių ir čia reikia tikrai labai pamatuotų ir skubių sprendimų šioje srityje, kad ta situacija gerėtų. Visa tai padarysime ir priimsime labai pamatuotą sprendimą, kuris svarbus visai valstybei“, – kalbėjo patarėjas. 

Klausiamas apie konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą į užsienio reikalų ministrus, konservatorės parlamentarės Jurgitos Šiugždinienės – į švietimo, mokslo ir sporto ministres, S. Krėpšta taip pat pabrėžė abiejų sričių svarbą ir tikino, jog pretendentai bus vertinami po pokalbių su jais. Taip pat – po konsultacijų su socialiniais partneriais.

Centro dešinės koalicijos į premjeres teikiama I. Šimonytė trečiadienį paskelbė kandidatus į ministrus, kol kas nepaskelbtas kandidatas į žemės ūkio ministrus. Dėl šių kandidatūrų dar nėra susitarta su prezidentu G. Nausėda.

I. Šimonytė interviu BNS trečiadienį sakė, kad buvęs valstybės kontrolierius A. Dulkys buvo jos pirmas pasirinkimas į sveikatos apsaugos ministrus. Prezidentūra pranešė, kad šalies vadovas šios srities ministrui kels profesinės patirties ir gebėjimo valdyti krizes reikalavimus. Pats A. Dulkys teigia, kad dirbdamas neieškotų buvusių valdančiųjų klaidų. 

Prezidentas G.Nausėda ketvirtadienį Seimui pateiks 46 metų I. Šimonytės kandidatūrą į premjero postą.

Centro dešinės koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija, Seime turi 74 mandatus iš 141.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 19 08:11
Spausdinti