Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
Prezidento patarėjas: karantinas turi būti pratęsiamas
BNS
Pixabay
Apsaugos priemonės.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą šalyje, karantinas turi būti tęsiamas, sako prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta.

„Akivaizdžiai matyti, kad karantinas turi būti tęsiamas. Matome, kad dvi savaites veikiantis karantinas daro poveikį ir be jo situacija būtų gerokai blogesnė“, – žurnalistams pirmadienį sakė S. Krėpšta.

Jo teigimu, kita savaitė bus svarbi, svarstant dėl galimų griežtesnių ribojimų.

„Ši savaitė turbūt sudės taškus ant i“, – teigė šalies vadovo patarėjas.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius Mindaugas Stankūnas sako, kad situacija dėl koronaviruso šalyje išlieka sudėtinga.

„Lietuvoje COVID-19 situacija išlieka sudėtinga“, – sakė M. Stankūnas.

Jis pridūrė, kad šiuo metu šalis eina labiau pesimistiniu scenarijumi, o susirgimų skaičius gruodžio pradžioje gali pasiekti 50 tūkstančių.

Vis dėlto jeigu karantino priemonės veiks ir žmonės reikalavimų laikysis, per Kalėdas atvejų skaičius turėtų būti mažesnis.

„Mes manome, kad per Kalėdas greičiausiai, jeigu karantinas veiks, mes galime turėti gerokai mažiau atvejų, prognozuojame, kad gali būti apie 20 tūkst. aktyvių atvejų“, – teigė LSMU profesorius.

M. Stankūnas taip pat akcentavo tai, kad patys žmonės turėtų atsakingai pažiūrėti į koronaviruso pandemiją, laikytis reikalavimų ir taip prisidėti prie situacijos suvaldymo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 23 11:45
Spausdinti