Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BALTARUSIJA
Prezidentas šaukia Valstybės gynimo tarybą dėl padėties prie ES–Baltarusijos sienos
BNS
Fotobankas
G. Nausėda.

Prezidentas Gitanas Nausėda kviečia Valstybės gynimo posėdį (VGT) aptarti padėčiai prie Europos Sąjungos (ES) ir Baltarusijos sienos, BNS ketvirtadienį patvirtino Prezidentūra.

Posėdis vyks penktadienį popiet, jo metu „bus aptariama situacija prie ES-Baltarusijos sienos ir regione“, BNS sakė prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Lietuva šią savaitę įvedė nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija ir prieglobsčio prašytojų stovyklose, baimindamasi naujų neteisėtų migrantų prasiveržimo iš Baltarusijos.

Tokį nerimą paskatino įvykiai Baltarusijos pasienyje su Lenkija savaitės pradžioje, kai čia susitelkė keli tūkstančiai migrantų.

Lietuva į pasienį su Baltarusija taip pat pasiuntė daugiau karių bei statutinių pareigūnų.

Migrantų srautas iš Baltarusijos į Lietuvą smarkiai pradėjo augti vasarą. Šiemet į Lietuvą iš viso neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Dar didesniam skaičiui jų nebuvo leista atvykti į šalį, nuo rugpjūčio pasieniečiams ėmus taikyti apgręžimo taktiką.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys sako, kad suorganizuotu migrantų antplūdžiu Baltarusija keršija už jai įvestas sankcijas dėl susidorojimo su opozicija, ir vadina tai Aliaksandro Lukašenkos režimo hibridine ataka.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 11 21:51
Spausdinti