Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


KARJERA
Prezidentas pateikė M. Macijausko kandidatūrą į valstybės kontrolierius
BNS
VKD
Mindaugas Macijauskas.

Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui Mindaugo Macijausko kandidatūrą į valstybės kontrolierius, pranešė Prezidentūra. 

M. Macijauskas šiuo metu eina valstybės kontrolieriaus pavaduotojo pareigas. 

Valstybės kontrolierių prezidento teikimu Seimas skiria penkerių metų kadencijai. Dabartinio valstybės kontrolieriaus Arūno Dulkio kadencija baigiasi balandžio 14 dieną. 

Pristatydamas savo pasirinkimą, G. Nausėda pabrėžė, kad koronaviruso sukelta krizė ne tik išryškino senas valstybės valdymo problemas, bet ir iškėlė naujų reikalavimų ateičiai. Pasak jo, būtina dar uoliau siekti geros vadybos ir efektyvaus valstybės lėšų naudojimo – ypač sveikatos apsaugos ir švietimo srityse.

„Konstitucija paveda Valstybės kontrolei atlikti reikšmingą funkciją prižiūrėti, ar teisėtai valdomas ir naudojamas valstybės turtas ir kaip vykdomas valstybės biudžetas. Todėl Valstybės kontrolė turi didinti rekomendacijų kokybę, plėsti jų poveikį ir įgyvendinamumą. Įsitikinau, kad M. Macijauskas yra tinkamiausias kandidatas siekti šių tikslų“, – pranešime teigia G. Nausėda. 

Prezidentas pažymėjo, kad kokybiški auditai, kurių rekomendacijos įgyvendinamos visos valstybės mastu, yra būtina sąlyga gerovės valstybei kurti.

M. Macijauskas darbą Valstybės kontrolėje pradėjo 2002 m., per tą laiką diegė tarptautinius audito standartus bei kokybės valdymo sistemą. Nuo 2016 m. rugsėjo M. Macijauskas yra Europos investicijų banko (EIB) Audito komiteto narys. 2018 m. birželį jis tapo valstybės kontrolieriaus pavaduotoju. 

Kandidatas į valstybės kontrolierius yra baigęs verslo administravimo ir viešojo administravimo studijas. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 02 16:20
Spausdinti