Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VALSTYBĖS KONTROLĖ
Prezidentas nepasiduoda ir antrąkart siūlo Seimui atleisti valstybės kontrolierių
BNS ir IQ
Fotobankas
Sąjungininkai.

Prezidentas Gitanas Nausėda antrą kartą teikia Seimui siūlymą atleisti Arūną Dulkį iš valstybės kontrolieriaus pareigų, pasibaigus jo kadencijai. Tai numatyta antradienį pasirašytame prezidento dekrete. 

Seimas praėjusią savaitę balsavo prieš A. Dulkio atleidimą, nors prezidentas nusprendė neteikti jo antrajai kadencijai ir pasiūlė valstybės kontrolieriumi skirti jo pavaduotoją Mindaugą Macijauską. 

Prezidento teikimui pritarė valdantieji, prieš buvo opozicija. Jos atstovai klausė, ar sprendimas neteikti A. Dulkio antrajai kadencijai nėra susijęs su audito kritika Vyriausybei.

41-erių metų M. Macijauskas BNS teigė, kad yra puikiai susipažinęs su Valstybės kontrolės specifika po beveik dviejų dešimtmečių darbo joje. Jis kol kas nebuvo linkęs detalizuoti savo prioritetų. 

Tuo metu A. Dulkys BNS teigė, kad nesulaukė prezidento siūlymo tęsti darbo, bet ir nebuvo girdėjęs priekaištų. Prezidentūra savo sprendimą motyvavo abejonių keliančiais argumentais esą sumažėjo visuomenės pasitikėjimas valstybės kontrolės institucija, nors kai kurios apklausos rodo priešingai. 

Antrą kartą teikti A. Dulkio atleidimą Seimui ragino ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, pažadėjęs pasirūpinti, kad parlamento sprendimas dabar bus kitoks. Valstybės kontrolierius per kadenciją yra pateikęs siūlymų, kaip tobulinti ir efektyvinti valdžios darbą.

A. Dulkio kadencija baigėsi balandžio 14 dieną. Valstybės kontrolierių prezidento teikimu Seimas skiria penkerių metų kadencijai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 14 17:16
Spausdinti