Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


EVT
Prezidentas nenusileidžia dėl EVT: G. Nausėda atrašė I. Šimonytei, kad į susitikimus toliau vyks pats
BNS
Fotobankas
G. Nausėda.

Prezidentas Gitanas Nausėda raštu atsakė premjerei Ingridai Šimonytei, kad į Europos Sąjungos (ES) šalių vadovų susitikimus toliau vyks pats, nes tai jo konstitucinė pareiga, trečiadienį pranešė naujienų portalas 15min.lt.

Anksčiau I. Šimonytė parašė laišką šalies vadovui, kur pasiūlė nustatyti tvarką, kad kartais į Europos Vadovų Tarybą vyktų prezidentas, o kartais – ji pati, priklausomai nuo aptariamų temų.

Šią savaitę ministrei pirmininkei atrašęs prezidentas nurodė, kad atstovauti Lietuvai jį įpareigoja Konstitucija, o pagal konstitucinę doktriną „viena valstybės valdžios institucija negali iš kitos perimti tokių įgaliojimų, jų perduoti ar atsisakyti“.

„Įgyvendindamas Konstitucijoje numatytus prezidento įgaliojimus, atsakingai ir visomis išgalėmis toliau vykdysiu konstitucines pareigas, įskaitant ilgametę praktiką atstovauti Lietuvos interesams Europos Vadovų Taryboje“, – rašoma G. Nausėdos laiške.

Jis paragino premjerę „tęsti bendradarbiavimą, rengiant ir derinant atstovavimo Lietuvai Europos Vadovų Taryboje pozicijas“.

Klausimą, kas Lietuvai turėtų atstovauti EVT, konservatoriai ėmė kelti, laimėję Seimo rinkimus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 06 02 11:41
Spausdinti