Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


INTERESAI
Premjero S. Skvernelio žmona įsidarbino koncerne „Orlen“
BNS
Fotobankas
S. Skvernelės akrjeroje – naujas posūkis.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį atnaujino savo privačių interesų deklaraciją – Vyriausybės vadovas nurodė, kad jo žmona Silvija Skvernelė dirba lenkų koncernui „Orlen“ priklausančiame degalinių tinkle „Orlen Baltics Retail“, pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

Premjero patarėjas Tomas Beržinskas portalui lrytas.lt negalėjo pasakyti, nuo kada ir kokias pareigas S. Skvernelė pradėjo eiti degalinių tinklą valdančioje bendrovėje. „Atsiradus naujoms aplinkybėms, susijusioms su sutuoktinės darbovietės pasikeitimu, premjeras, kaip to reikalauja teisės aktai, nurodė šias naujas aplinkybes savo deklaracijoje. Daugiau komentarų nebus“, – sakė patarėjas.

Deklaracijoje S. Skvernelės darbovietė nurodyta su klaida – „Orlean Baltics retail“, tačiau pagal įmonės kodą matyti, kad tai „Orlen Baltics Retail“.

Praėjusių metų pabaigoje portalas 15min.lt rašė, kad po premjero S. Skvernelio neskelbtų susitikimų su Lenkijos politikais šios šalies valstybės kontroliuojamo koncerno „Orlen“ valdoma naftos perdirbimo įmonė Mažeikiuose „Orlen Lietuva“ sulaukė nuolaidų gabenti krovinius „Lietuvos geležinkeliais“ ir sėkmės valstybiniuose elektros rezervo konkursuose Lietuvoje.

Koncernas parėmė Vilniaus „Ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klubus, taip pat Regionų krepšinio lygą – visos šios organizacijos esą susijusios su S. Skvernelio aplinkos verslininkais.

Premjeras šią informaciją pavadino sąmoningu melu. Jis sakė, kad „Lietuvos geležinkelių“ ir „Orlen Lietuvos“ susitarimas atitiko valstybės interesus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 04 20:52
Spausdinti