Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


UPĖS GATVĖ
Premjeras apie žmonos įrašą: būtų keista, jei agituotų už konservatorių ar liberalą
BNS
Fotobankas
Saulius Skvernelis su šeima.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jo žmona, feisbuke ragindama balsuoti už vidaus reikalų ministrę Ritą Tamašunienę, išsakė savo pilietinę poziciją dėl ilgalaikio šios politikės indėlio sprendžiant bendruomenės problemas.

Kaip skelbta, S. Skvernelė Vilniaus rajono Upės gatvės bendruomenę uždaroje feisbuko grupėje paragino balsuoti už vidaus reikalų ministrę R. Tamašunienę dėl jos pastangų, siekiant kelio asfaltavimo.

„Ne šiandien rašo, vakar parašė, parašė savo nuomonę kaip privatus asmuo, kiekvienas pilietis tą gali padaryti. Būtų labai keista, jei agituotų už kokį nors konservatorių ar liberalą. Tiesiog – išreiškė savo nuomonę apie aštuonerius metus dirbančią Seimo narę. Ne ministrę, o Seimo narę. Ir jeigu skaitytumėte postą, tai reikėtų dar kartą tą paskaityti – labai aiškiai parašyta, už ką, t. y. už nuolatinį priminimą savivaldybei dėl gyventojų bendruomenėje esančių problemų“, – sakė S. Skvernelis.

Vilniaus politikos analizės instituto vyriausiasis analitikas tokį S. Skvernelės pareiškimą pavadino nacionalinio saugumo klausimu. „Juk taip premjero žmona iš esmės patvirtino, kad bet kas balsuojantis už S. Skvernelį ir jo partiją, balsuos ir už S. Skvernelio ir jo partijos tolesnį glaudų bendradarbiavimą su atvirai prokremline partija“, - socialiniame tinkle „Facebook“ rašė M. Laurinavičius. 

R. Tamašunienė kandidatuoja į Seimą Nemenčinės rinkimų apygardoje, kuriai priklauso ir premjero gyvenamos Upės gatvės bendruomenė. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga čia kandidato nekelia. S. Skvernelis pabrėžė, kad „valstiečiai“ su koalicijos partneriais yra sutarę nekelti savo kandidatų tiek šioje, tiek ir dviejose kitose vienmandatėse apygardose, kur kandidatuoja koalicijai priklausančių partijų atstovai. R. Tamašunienė, anot jo, yra bendra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kandidatė.

„Mes sutarę nekonkuruoti trijose apygardose, kur yra mūsų koalicijos partneriai, kadangi tikrai tie Seimo nariai tinkamai atstovauja savo apygardoms. Dar kartą pabrėžiu – ministrė Rita Tamašunienė, būdama ir Seimo nare, balsuoja ir atstovauja tos apygardos visų gyventojų interesams, nepriklausomai nuo to, ar tai yra ministro vyras, žmona, pusbrolis, ar premjero, ar dar kažkieno“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Kaip matyti iš S. Skvernelės įrašo kopijos, premjero sutuoktinė paprašė vienmandatėje rinkimų apygardoje balsuoti už R. Tamašunienę, nes „tai yra žmogus, kuris nuolat primindavo mūsų kelio problemas Vilniaus rajono savivaldybės darbuotojams“.

Pati R. Tamašunienė trečiadienį tikino apie Upės gatvės asfaltavimo problemą žinojusi jau prieš aštuonerius metus, apie tai su S. Skvernele nebendravusi, taip pat nesulaukusi ir premjero kreipimosi dėl problemos. S. Skvernelis buvo sulaukęs opozicijos kritikos, kai už Vyriausybės skirtus pinigus buvo išasfaltuotas Upės gatvės ruožas, vedantis į premjero namus.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija šiemet birželį paskelbė neturinti duomenų, kurie leistų teigti, kad premjeras galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, nes Vyriausybės dokumentuose konkreti gatvė nebuvo minima. Premjeras visada teigė, kad jis nedarė jokios įtakos Vilniaus rajono savivaldybės sprendimui lėšas nukreipti Upės gatvės asfaltavimui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 07 17:13
Spausdinti