Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


ANTROJI BANGA
Pratęsiamas karantinas Raseinių rajone
BNS
Unsplash

Vyriausybė trečiadienį dar dviem savaitėms pratęsė karantiną Raseinių rajone. 

Ministrų kabinetas palaikė Raseinių rajono Ekstremalių situacijų komisijos siūlymą, kad karantinas būtų pratęstas iki lapkričio 6-osios. Pagal ankstesnį sprendimą, karantinas rajone turėjo baigtis šį penktadienį.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad situacija Raseinių rajono savivaldybėje „išlieka sudėtinga“.

„Atvejų rodiklis yra 839 atvejai 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų. Nors jis ir yra gerėjantis, prieš savaitę jis buvo 1156 atvejai, bet išlieka labai aukštas, palyginti su kitomis savivaldybėmis. Todėl suderinus ir su Raseinių rajono savivaldybe siūloma (...), kad karantino režimo trukmė yra nustatoma nuo spalio 9 dienos 0 valandų iki lapkričio 6 dienos 24 valandos, t. y. pratęsiant karantino režimą nustatytam laikotarpiui“, – teigė A. Veryga.

Raseinių rajono meras Andrius Bautronis BNS šią savaitę tvirtino, kad pratęsus karantiną naujų griežtinimų nebus.

Per karantiną Raseinių rajone metu privaloma visur dėvėti veido apsaugos priemones, dirbti ir mokytis nuotoliniu būdu, taip pat iki vidurnakčio ribojamas kavinių darbo laikas, srautai parduotuvėse ir kitur.

Viešajame transporte tarp keleivių turi būti išlaikytas metro atstumas, transporto priemonės – nuolat dezinfekuojamos.

Palikti gyvenamąją vietą siūloma tik vykstant į prekybos vietą, darbą, į gydymo įstaigą ar dėl kitų paslaugų, taip pat vykstant balsuoti rinkimuose.

Draudžiami visi renginiai bei susibūrimai tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, išskyrus rinkimus.

Didžiausią nerimą epidemiologams ir savivaldybei kelia židinys Blinstrubiškių socialinės globos namuose – pastarąją parą nustatyta 20 naujų su protrūkiu susijusių koronaviruso atvejų, o iš visu su šiuo židiniu jau siejami 169 atvejai.

Koronavirusas diagnozuotas ir merui, jis dar izoliavęsis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 21 13:51
Spausdinti